Pijnlijk slippertje Van Gassel: 'Het leven van een keeper'

Een keeper is de ene week de held en de andere week de schlemiel, weet ook Stijn van Gassel. De keeper liet zich vorige week tijdens zijn debuut voor NEC nog gelden tegen PSV, maar was zaterdag de gebeten hond tegen Heracles Almelo. Een fout van de doelman leverde de bezoekers een vroege goal op.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 2
Heracles Almelo

Van Gassel zat mis bij een voorzet en liet de bal los, waarna Mario Engels de score opende voor Heracles. 'Ik besloot om uit te komen en de bal stuiterde wat, waardoor het een beetje een klotebal werd. Ik wilde 'm weg boksen, maar ja, zul je net zien dat er iemand in het verkeerde shirt staat en dan vliegt-ie lullig binnen. Een fout? Zeg het maar. Het is heel klote dat die bal zo valt.'

Luka Kulenovic maakte even later de 0-2. Doordat NEC enkel nog scoorde via Koki Ogawa, verloren de Nijmegenaren met 1-2. Na het laatste fluitsignaal dacht Van Gassel nog even terug aan het fatale moment bij de 0-1. 'Als keeper is het altijd klote als dit soort dingen je overkomt. Maar goed, de knop moest ook om, want er waren nog 88 minuten te gaan. We hebben ook genoeg kansen gehad om het recht te zetten. Het was gewoon een zure avond.'

Een week eerder verloor NEC weliswaar van PSV, maar maakte Van Gassel wel een goede indruk. 'Tja, dat is het leven van een keeper. Je balanceert op een dun koord en dat weet je als keeper. Het is ook een kwestie van incasseren, daar word je hard van. Maar goed, dit soort dingen komen nooit op een goed moment.'

Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer baalde van de openingsfase van zijn ploeg. 'Er gaan twee individuele fouten aan de tegengoals vooraf, daar komt geen tactisch verhaal aan te pas. In de eerste helft haalden we daarna een heel behoorlijk niveau. We vonden vaak de vrije man en kwamen tot kansen. Na rust zette Heracles het wat anders neer en werden wij minder fris. Die combinatie zorgde ervoor dat we niet meer tot echt grote kansen kwamen.'

Voor NEC was dit de eerste grote tegenvaller van het seizoen, na eerdere nederlagen tegen FC Twente, AZ en PSV. 'We hebben niet de makkelijkste start gehad, maar je moet vandaag ook kijken naar de manier waarop we in de eerste helft hebben gespeeld. Dat was in een behoorlijk ritme, beter dan in de wedstrijden hiervoor. Maar in die duels waren we wel effectiever. Met het voetbal kunnen we verder, maar de puzzel is nog niet gelegd, zal ik maar zeggen.'