Pijnlijke nederlaag koploper Zwolle op Lange Leegte

Nadat eerder op de vrijdagavond RKC Waalwijk al verloor, liet koploper FC Zwolle op bezoek bij BV Veendam eveneens punten liggen in de Jupiler League.

BV Veendam-FC Zwolle 1-0Koploper FC Zwolle leed op de Lange Leegte een pijnlijke nederlaag. In de lastige uitwedstrijd tegen BV Veendam, dat met een zesde plaats verrassend goed presteert in de Jupiler League, ging de ploeg van trainer Art Langeler ten onder.

Een doelpunt van Michael de Leeuw na een halfuur spelen bleek na negentig minuten het enige van de avond. De spits tikte een goede voorzet vanaf de linkerflank geheel vrijstaand bij de tweede paal binnen.

Voor FC Zwolle was het de derde seizoensnederlaag en de tweede verliespartij na de winterstop. De voorsprong op achtervolger RKC Waalwijk is evenwel nog altijd elf punten.

Sparta Rotterdam-RBC Roosendaal 4-1In vernieuwd Sparta boekte op het Kasteel weer eens een overwinning. Bij de ploeg van trainer Jan Everse begonnen nieuwkomers Carlos Delgado en James Holland (gehuurd van Utrecht, red.) in de basisploeg.

De bezoekers waren nauwelijks gaan zitten na de traditionele Sparta-mars of het was al raak. Lerin Duarte controleerde een voorzet vanaf links en schoot beheerst binnen. Enkele minuten later leukte Holland zijn debuut op door op aangeven van Joey Godee van dichtbij binnen te tikken. Nog binnen het halfuur zorgde Godee zelf voor de 3-0 en was de wedstrijd zo goed als beslist.

In de tweede helft scoorden beide ploegen nog een keer: Melvin de Leeuw voor RBC en invaller Lucas van Oeveren voor Sparta, waardoor de Kasteelheren de zevende driepunter van het seizoen boekten.

Go Ahead Eagles-Almere City FC 2-2De wedstrijd tussen Go Ahead en Almere City ging lange tijd gelijk op, totdat Sergio Padt de bezoekende ploeg met een flater in het zadel hielp. De van Ajax gehuurde doelman verkeerd zich op een doorkopbal waarna Karim Fachtali kort voor rust voor de 0-1 tekende.

De Deventenaren waren behoorlijk van slag en incasseerden kort na de rust de tweede treffer. Het was een doelpunt van bijzondere schoonheid. Jerge Hoefdraad volleerde een stuiterbal vanaf een meter of dertig ineens op doel en zag de bal over Padt in het doel verdwijnen.

Deze klap leek Go Ahead niet meer te boven te komen, maar een miraculeuze slotfase met doelpunten van Michel Janota en Koen van der Biezen bezorgde de ploeg van trainer Andries Ulderink toch nog een punt. Go Ahead blijft evenwel veroordeeld tot een plaats in de grijze middenmoot.

Overige duels:AGOVV Apeldoorn-SC Cambuur 3-3Helmond Sport-FC Dordrecht 0-1Fortuna Sittard-FC Eindhoven 2-3 Foto: VI Images