Portugal en Ronaldo stuiten op 41-jarige keeper, spektakel in Polen

Cristiano Ronaldo heeft Portugal dinsdagavond niet naar de vierde zege in de Nations League kunnen leiden. De 41-jarige Craig Gordon hield zijn doel schoon en hielp Schotland zo aan het eerste punt. Tegelijkertijd maakten Polen en Kroatië er een spektakel van in het andere duel.

Schotland
0 - 0
Portugal
Portugal

Door de basisplaats van de doelman van Heart of Midlothian was er dinsdagavond zowaar een speler op het veld die ouder was dan Ronaldo. Bondscoach Steve Clarke deed deze interlandperiode weer een beroep op Gordon vanwege de blessure van eerste keeper Angus Gunn (Norwich City) en dat pakte tegen Portugal niet verkeerd uit.

Ronaldo stond op Hampden Park voor de 200ste keer in de basis bij een interland van Portugal, maar kon dat fraaie jubileum niet opluisteren met zijn 134ste interlandgoal. De 39-jarige vedette probeerde het met een acrobatische omhaal en miste in de tweede helft twee grote kansen, maar het wilde niet lukken voor CR7, tot zijn eigen frustratie.

In de eerste helft ging het ook al op knullige wijze mis toen Ronaldo en linksback Nuno Mendes, in 2003 pas één jaar oud bij de eerste basisplaats van Ronaldo, elkaar verkeerd begrepen bij een vrije trap. Al met al viel er weinig te genieten in Schotland, dat zich gelukkig zal prijzen met het punt. Portugal blijft koploper en is bijna zeker van de kwartfinale.

Polen
Polen
3 - 3
Kroatië
Kroatië

Het andere duel tussen Polen en Kroatië in Groep 1 van Divisie A was een stuk spectaculairder. Na een vroege goal van Piotr Zielinski keerde Kroatië, met Ivan Perisic (PSV) en Josip Sutalo (Ajax) in de basis, het duel volledig om. Na de gelijkmaker van Borna Sosa, een fraaie volley, scoorden ook Petar Sucic en Martin Baturina in korte tijd: 1-3.

Polen knokte zich echter terug. Nicola Zalewski deed voor rust iets terug en na rust maakte Sebastian Szymanski de comeback op aangeven van invaller Robert Lewandowski compleet. Een kwartier voor tijd kreeg Kroatië-doelman Dominik Livakovic rood voor het neerhalen van de doorgebroken Lewandowski, maar Polen kon niet meer profiteren.