Portugal heeft weinig last van schutterend Turkije en zit in de volgende ronde

Reacties

Portugal heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het EK. De ploeg van Roberto Martínez versloeg Turkije met duidelijke cijfers: 0-3. Cristiano Ronaldo vestigde daarnaast weer een record.

Portugal heeft weinig last van schutterend Turkije en zit in de volgende ronde
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Portugal
Portugal

Portugal en Turkije zijn op papier de gedoodverfde favorieten om door te gaan naar de volgende ronde op het EK, helemaal nadat Tsjechië en Georgië eerder op de dag gelijkspeelden tegen elkaar. Bij Turkije stonden Orkun Kökcü en Ferdi Kadioglu in de basis, bij Portugal startte Cristiano Ronaldo.

Turkije had al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen komen, maar Kerem Aktürkoglu kon de bal een paar meter voor het doel niet onder controle brengen, waardoor het gevaar geweken was. Kort nadat Kökcü in kansrijke positie kwam, maar afgestopt werd door Pepe (41), scoorde Portugal. Nuno Mendes stoomde vanaf links op, gaf voor, waarna de bal bij Bernardo Silva terecht kwam: 0-1.

Hoewel Portugal een overwicht had, had Turkije de 0-2 volledig aan zichzelf te wijten. Cristiano Ronaldo dacht in scoringspositie te kunnen komen, maar door een misverstand tussen Samet Akaydin en doelman Altay Bayindir belandde de bal alsnog in het doel. Omdat Turkije aanvallend onmachtig was, leek het duel al min of meer gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft voorkwam Turkije dat Portugal met een nog grotere score van het veld ging, maar de 0-3 van Bruno Fernandes kon niet worden voorkomen. Bij die goal eiste Ronaldo de hoofdrol op. Daar waar de 39-jarige Portugees normaliter voor eigen kans zou gaan, gaf hij de bal ditmaal aan Fernandes. Die goal blijkt historisch, omdat Ronaldo nu de speler is met de meeste assists op een eindtoernooi achter zijn naam (8). Als Ronaldo zelf had gescoord, dan was hij de oudste doelpuntenmaker op een EK geweest.

De goal van Fernandes haalde de angel uit de wedstrijd. De tweede helft werd verder ontsierd omdat mensen om de haverklap het veld opkwamen. Ronaldo kon een jongetje nog blijmaken met een foto, maar ergerde zich daarna aan de mensen die ook het veld opkwamen.

Portugal is zeker van de volgende ronde op het EK. Turkije, Georgië en Tsjechië gaan bepalen wie er ook doorgaan.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.