Portugal opent EK in 'speelfilm' en wint dankzij 'oproerkraaier Conceição'

Reacties

Portugal is bij de EK-start ontsnapt aan puntverlies. Invaller Francisco Conceição bezorgde de EK-winnaar van 2016 dinsdagavond een zege in blessuretijd tegen Tsjechië. Toch waren de Portugese media opvallend positief. 

Portugal opent EK in 'speelfilm' en wint dankzij 'oproerkraaier Conceição'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

'Oproerkraaier Francisco Conceição voltooit de comeback tegen Tsjechië en maakt zijn eerste goal namens Portugal', schrijft Record. 'Hij zorgde voor knuffels van teamgenoten en een veldinvasie.' Onder anderen Cristiano Ronaldo vloog de oud-Ajacied in de armen na diens winnende goal. 'Portugal heeft behoorlijk moeten lijden, maar de overwinning op Tsjechië was wel verdiend.'

O Jogo vond het eerste duel van Portugal als een speelfilm, met een spanningsopbouw en de ontknoping in de absolute slotfase. 'Francisco Conceição bezorgt Portugal de zege in verlenging', opent het medium. 'Daarmee is Portugal ondanks de valse start een van de koplopers van de groep.' Op doelsaldo houdt Turkije , de volgende opponent van Portugal, de Portugezen nog wel van de eerste plaats af. 

'Een geweldige start', schreef A Bola over de late zege van Portugal. 'Het is een dag die Francisco Conceição niet zal vergeten', vervolgde het medium. A Bola was ook eerlijk over een actie in de aanval die voorafging aan de winnende goal van Portugal. 'Nélson Semedo maakte daarin een overtreding. In plaats van een doeltrap voor Portugal, had Tsjechië een vrije trap verdiend', kreeg arbiter Massimiliano Irrati een zes voor zijn duel. 

'Diogo Jota maakte een groot verschil met zijn invalbeurt', analyseerde de Portugese journalist Tom Kundert van World Soccer Magazine. 'Drie punten in de zak van Portugal. Er is goed karakter getoond door de ploeg. Nuno Mendes werd gedurende het duel steeds beter. Ronaldo oogt fit en scherp en Pepe is solde als altijd. Bruno Fernandes had ook goede momenten.' De meest zwakke indruk maakte Rafael Leão op hem. 'Hij zal beterschap moeten tonen, anders moet Pedro Neto of Francisco Conceição in de basis.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Conceição
Meer over Conceição
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.