Portugal spoelt kater weg met ruime oefenzege door dubbelslag Ronaldo

Portugal heeft met een lekker gevoel de voorbereiding op het EK afgesloten. Mede door een uitblinkende Cristiano Ronaldo wonnen de Portugezen met 3-0 van Ierland, dat overigens niet deelneemt aan het aanstaande toernooi in Duitsland.

Portugal
Portugal
3 - 0
Ierland
Ierland

Portugal is een EK-deelnemer die drie oefenduels zou spelen voor aanvang van het toernooi. Eerder werd Finland met 4-2 verslagen, maar afgelopen zaterdag ging het tegen Kroatië nog mis (1-2). Aan de Zuid-Europeanen de taak om die lichte kater weg te spoelen tegen Ierland.

In tegenstelling tot het duel met Kroatië besloot bondscoach Roberto Martínez om zijn aanvoerder Ronaldo nu wel te laten spelen. De bij Al-Nassr spelende aanvalsleider werd door zijn ploeggenoten betrokken in het aanvalsspel, wat de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer was. De openingstreffer kwam na een kleine twintig minuten spelen op naam van João Félix, die na slim samenspel van Bruno Fernandes en João Cancelo knap wist raak te prikken: 1-0.

Diezelfde Fernandes was daarna alweer snel dicht bij de tweede Portugese treffer maar vond geen net, en dat gold ook voor Ronaldo. De 39-jarige aanvaller schoot op de paal, maar vlak na rust was het wel raak. Na een opening van Fernandes nam Ronaldo aan, deed wat schijnbewegingen en schoot met zijn verkeerde been raak: 2-0.

Waar de fans in het stadion voorafgaand aan het duel nog rustig reageerde toen de naam van Ronaldo door de stadionspeaker werd gescandeerd, was dat niet zo na de treffer. Sterker nog, tien minuten later mochten de Portugese supporters weer opveren. Ronaldo maakte de 130ste treffer uit zijn interlandloopbaan en dat was meteen de einduitslag: 3-0.

Al met al is Portugal duidelijk klaar voor het EK dat aanstaande vrijdag voor de deur staat. Het land neemt het in Groep F op tegen Turkije, Georgië en Tsjechië. Laatstgenoemde land is over precies een week de tegenstander.

Moldavië
Moldavië
0 - 4
Oekraïne
Oekraïne

Naast Portugal speelde ook Oekraïne nog een laatste oefenduel voor het EK. Tegenstander Moldavië werd werkelijk weggevaagd. In zowel de eerste als tweede helft werd twee keer gescoord, door vier verschillende doelpuntenmakers. Roman Yaremchuk, Viktor Tsygankov, Artem Dovbyk en Georgiy Sudakov waren achtereenvolgens verantwoordelijk voor de doelpunten. Na een 0-0 gelijkspel en een 3-1 verlies tegen Polen dus nog wel een overwinning voor de Oekraïeners.