Portugese media delen vermoedelijke opstelling Benfica tegen Feyenoord

Reacties

Portugese media verwachten woensdagavond geen verrassingen in de opstelling van Benfica tegen Feyenoord. Zowel ex-Feyenoorders Fredrik Aursnes en Orkun Kökcü als voormalig AZ-spits Vangelis Pavlidis starten zo goed als zeker in de basis.

Portugese media delen vermoedelijke opstelling Benfica tegen Feyenoord
© Pro Shots
Benfica
Benfica
21:00
Feyenoord
Feyenoord

Benfica-trainer Bruno Lage kan tegen Feyenoord niet beschikken over middenvelder Leandro Barreiro, die met een hamstringblessure kampt. De Luxemburger was in de vorige twee Champions League-duels van de Portugese topclub een invaller.

Aanvallers Tiago Gouveia (al langere tijd geblesseerd) en Gianluca Prestianni zijn ook niet inzetbaar tegen Feyenoord. Volgens sportkranten O Jogo en Record heeft Lage geen verrassingen in petto voor de clash met de Rotterdammers, die in de voorbereiding op dit seizoen nog 5-0 onderuit gingen in een oefenduel met Benfica. Araújo lijkt centraal achterin, net als eerder deze maand tegen Atlético Madrid, de voorkeur te krijgen boven António Silva.

Voor Aurnes en Kökcü wordt het een speciale avond in Lissabon: Aursnes speelde in het seizoen 2021/22 bij Feyenoord en Kökcü doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid, waarna hij 175 officiële duels voor het eerste elftal speelde. De middenvelder verliet De Kuip in de zomer van 2023 als captain van het elftal van trainer Arne Slot. 

Vermoedelijke opstelling Benfica: 
Trubin; Bah, Tomás Araújo, Otamendi, Álvaro Carreras; Aursnes, Florentino Luis, Kökcü; Di María, Pavlidis en Aktürkoglu

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord leeft toe naar het Champions League-duel met Benfica. Op VI PRO belichtten we het duel in Lissabon vanuit alle kanten.

Stan Spoel analyseerde Benfica
Tom Knipping nam de financiën van Benfica onder de loep.
Ibrahim Osman geeft Feyenoord hoop.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.