Portugese media kritisch op boze Ronaldo: 'Wanneer worden we wakker?'

Reacties

Cristiano Ronaldo verwierf met zijn doelpunten een sterrenstatus in de wereld, maar in geboorteland Portugal komt er langzaam ook kritiek op de aanvaller van inmiddels 39. In een kritisch stuk wordt gevraagd waarom Ronaldo überhaupt speelde tegen Georgië.

Portugese media kritisch op boze Ronaldo: 'Wanneer worden we wakker?'
© Pro Shots
Georgië
Georgië
2 - 0
Portugal
Portugal

Door een zege op Turkije was Portugal al zeker van de groepswinst in Poule F en daardoor werd er gerekend op wat meer wisselingen in de Portugese basisopstelling. Ronaldo bleef echter staan, hij werd na 66 minuten gewisseld. 'Ik moet toegeven dat ik het niet begrijp', staat in een opiniestuk van A Bola, geschreven door de hoofdredacteur. 'Er was geen reden om deze basisplaats te rechtvaardigen.'

De situatie van Ronaldo wordt zelfs vergeleken met die van Eden Hazard in de nadagen van zijn inmiddels afgelopen carrière. 'Ik twijfel er niet aan dat Ronaldo speciaal is, maar als blijkt dat een bondscoach hem geen rust kan gunnen in een wedstrijd die nergens om gaat, dat is zorgwekkend. Deze situatie van Ronaldo doet mij denken aan het slenteren van Hazard in Qatar. Misschien gaat het wel zo door totdat de Portugese bondscoach eindelijk wakker wordt, maar dat komt misschien te laat', zijn de kritische woorden aan het adres van Ronaldo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De topscorer aller tijden op het EK staat vooralsnog droog en was zichtbaar gefrustreerd toen hij tegen Georgië naar de kant werd gehaald. Dat het er nog niet uitkomt op dit EK, is voor de fans geen reden om Ronaldo af te vallen. Tegen Turkije kwamen zeven personen het veld op om Ronaldo te 'ontmoeten', na de wedstrijd tegen Georgië maakte een fan het nog bonter. Hij sprong ruim een meter naar beneden, maar werd opgevangen door de beveiliging (zie video onder).

Komende maandag komt Ronaldo - waarschijnlijk - weer in actie met Portugal, als het land tegenover Slovenië staat in de achtste finale. Aan Ronaldo, die bekendstaat om zijn dadendrang in knock-outfases, is dan weer het woord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ma 1 jul.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.