Europa

Portugal - Slovenië

Portugal en Slovenië houden elkaar in evenwicht na zenuwslopende strafschoppenserie

In een zinderende knock-outwedstrijd op het Europees Kampioenschap in de Frankfurt Arena hebben Portugal en Slovenië na 120 minuten en een strafschoppenserie geen winnaar opgeleverd in de reguliere speeltijd. Beide teams toonden veerkracht en tactisch vernuft, maar slaagden er niet in de score te openen, wat resulteerde in een 0-0 stand na de verlenging.

De wedstrijd, gekenmerkt door een intense strijd op het middenveld en kansen over en weer, werd beslist door een strafschoppenserie. Portugal, onder leiding van aanvoerder Cristiano Ronaldo, en Slovenië, met Jan Oblak als captain, lieten zien waarom ze tot de laatste zestien van het toernooi behoorden.

De beslissing viel in de strafschoppenserie, waarbij Portugal uiteindelijk aan het langste eind trok met 3-0. Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes en Bernardo Silva waren trefzeker vanaf elf meter, terwijl Slovenië's pogingen van Josip Ilicic, Jure Balkovec en Benjamin Verbic werden gestopt door de Portugese doelman.

De wedstrijd was niet alleen een tactisch schouwspel maar kende ook enkele opvallende momenten. Zo werd Jaka Bijol van Slovenië in de 106e minuut met een rode kaart van het veld gestuurd na een overtreding, wat Slovenië op een cruciaal moment in de wedstrijd met tien man achterliet.

Ondanks de man-meer-situatie slaagde Portugal er niet in dit numerieke voordeel om te zetten in een doelpunt tijdens de resterende speeltijd en de verlenging. Beide teams maakten gebruik van hun wissels om het spel te beïnvloeden, met tactische aanpassingen van zowel Roberto Martínez als Matjaz Kek.

De wedstrijd eindigde in een zenuwslopende climax met de strafschoppenserie, waarbij Portugal koelbloedig bleef en zich verzekerde van een plek in de volgende ronde van het EK. Voor Slovenië eindigt hiermee het avontuur, ondanks een moedige en veerkrachtige vertoning tegen een van de favorieten van het toernooi.

Met deze overwinning blijft Portugal in de race voor de felbegeerde Europese titel, terwijl Slovenië met opgeheven hoofd het toernooi verlaat na een prestatie die hoop en trots biedt voor de toekomst.

Toon alleen Europees Kampioenschap-duels

Portugal en Slovenië hebben niet eerder een Europees Kampioenschap-duel tegen elkaar gespeeld.