BBC weigert keutel in te trekken na klachten over Ronaldo-grap

Reacties

De BBC heeft van zich laten horen na de klachten over een grap rondom Cristiano Ronaldo. De Engelse zender deelde de beelden van de gemiste strafschop van Ronaldo tegen Slovenië met het onderschrift 'Misstiano Penaldo'. De BBC is zich ondanks de ophef van geen kwaad bewust.

BBC weigert keutel in te trekken na klachten over Ronaldo-grap
© BBC
Portugal
Portugal
ns
0 - 0
Slovenië
Slovenië

Het onderschrift deed de afgelopen week behoorlijk wat stof opwaaien. De BBC kreeg vele klachten over deze 'respectloze' tekst, onder meer van voormalig Engels international John Terry. Hij noemde dit zelfs 'een schande'. Ruim een week na alle commotie voelde de BBC zich toch geroepen om daarop te reageren.

Het medium spreekt zelf van 'een luchtige grap' en is dan ook niet bereid de keutel in te trekken. 'Het bijschrift was gewoon een woordspeling, wat we ook weleens hebben gedaan bij analysegrafieken bij Match Of The Day. Het is absoluut geen belediging aan het adres van Ronaldo. Sterker nog, tijdens het programma waren we juist zeer lovend over Ronaldo.'

'Maar we respecteren het dat sommige kijkers er niet tevreden over waren en de feedback is gedeeld met het productieteam.' In de strafschoppenserie die later volgde bij Portugal tegen Slovenië was Ronaldo wél trefzeker, net als in de penaltyreeks tegen Frankrijk een ronde later. Portugal werd in die kwartfinale desalniettemin uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.