Data tonen aan hoe koel Ronaldo bleef voor tweede penalty tegen Slovenië

Reacties

Cristiano Ronaldo (39) speelde maandag een hoofdrol bij Portugal-Slovenië door een penalty te missen in de verlenging, maar bij de strafschoppenserie schoot de Portugese aanvoerder wel raak. Data tonen aan hoe koel Ronaldo bleef bij zijn herkansing.

Data tonen aan hoe koel Ronaldo bleef voor tweede penalty tegen Slovenië
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo barstte na zijn misser in de eerste helft van de verlenging nog in tranen uit, naar verluidt doordat hij zijn moeder zag huilen op de tribune. Maar nadat de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar zich herpakte, was de topscorer aller tijden van Portugal keeper Jan Oblak bij een tweede penalty, na de verlenging, alsnog te slim af.

Data van Whoop, een Amerikaans technologiebedrijf waarmee onder anderen Ronaldo en Virgil van Dijk samenwerken, wijzen uit hoe Ronaldo zijn emoties toch onder controle kreeg voor de eerste strafschop van Portugal in de penaltyserie.

Vlak voordat de Portugese vedette zijn aanloop inzette, was zijn hartslag rond de 100 bpm: dat was voor Ronaldo zijn laagste hartslag tijdens de wedstrijd tegen Slovenië, meldt Whoop. Mede dankzij de benutte strafschop van de spits bereikte Portugal de kwartfinale tegen Frankrijk. Slovenië miste alle penalty's: tot drie keer toe bracht doelman Diogo Costa redding. Hoe hoog de hartslag was bij de drie Slovenen is niet bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.