Potentiële partij voor overname Everton haakt af

Reacties

De Friedkin Group zal Everton niet overnemen. Het consortium rondom de Amerikaanse zakenman Dan Friedkin, reeds in het bezit van AS Roma, heeft zich uiteindelijk teruggetrokken. Dat meldt de Premier League-club uit Liverpool vrijdag.

Potentiële partij voor overname Everton haakt af
© Pro Shots

Friedkin werd vorige maand ineens genoemd als mogelijke partij. Samen met wat zakenvrienden was hij goed voor een miljardenvermogen, opgedaan in de auto- en filmindustrie. Daarmee was hij in gesprek om de club over te nemen nadat de beoogde nieuwe eigenaars van de 777 Group zich recent hebben moeten terugtrekken. De huidige eigenaar van de club uit Liverpool, Farhad Moshiri, wil de club graag kwijt.

Friedkin en zijn vrienden hebben nog altijd wel een goede band met Moshiri en de zijnen. Het is namelijk met geleend kapitaal van de Friedkin Group dat Everton het nieuwe stadion kon financieren. Wie het oude Goodison Park nog met een bezoekje wenst te vereren, moet zich haasten. De verhuizing naar een nieuw onderkomen pal aan de Mersey staat voor de zomer van 2025 gepland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.