Pover Ajax dankt Klaassen en koestert gelijkspel bij Go Ahead

Reacties

Ajax heeft zaterdagavond twee dure punten verspeeld bij Go Ahead Eagles. Na de midweekse klapper tegen Fortuna Sittard viel de ploeg van trainer Francesco Farioli ver terug en moest het een gelijkspel koesteren. En daar kwamen de Amsterdammers nog goed mee weg.

Pover Ajax dankt Klaassen en koestert gelijkspel bij Go Ahead
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 1
Ajax
Ajax

De Amsterdammers wisten op voorhand wat hun te wachten zou staan. De statistieken spraken ook niet in het voordeel van de ploeg van Farioli. Van de laatste zes keer dat Ajax op bezoek ging aan de Vetkampstraat, won Go Ahead er liefst vier. Enkel afgelopen januari won Ajax, maar dat was grotendeels op het conto van de toen uitblinkende doelman Diant Ramaj te schrijven. Ondertussen had de thuisploeg vertrouwen getankt, want trainer Paul Simonis leidde Go Ahead vorige week nog naar een knappe uitzege bij Sparta Rotterdam (1-2).

Farioli koos in Deventer voor Wout Weghorst als spits. De international van het Nederlands elftal kreeg de voorkeur boven Chuba Akpom, die tegen Fortuna Sittard (5-0) nog begon. Youri Baas ontbrak vanwege een lichte blessure en werd vervangen door Ahmetcan Kaplan. Brian Brobbey keerde terug op de reservebank, nadat hij midweeks gehinderd werd door een kleine blessure. Hij zat naast Davy Klaassen, die woensdag nog zijn rentree maakte bij zijn jeugdliefde.

Go Ahead voor bravoure naar voorsprong
Hoewel Ajax vertrouwen tankte tegen Fortuna was daar in de Adelaarshorst niets van te zien. Vooral Bobby Adekanye was vanaf de eerste minuut een grote plaag voor de hoofdstedelingen. Eigenlijk begon iedere aanval bij de wervelende vleugelspits, maar heel groot gevaar bleef in de eerste helft uit. Ajax kon er overigens weinig tegenover zetten en acteerde inspiratieloos. Schoten van Jorrel Hato en Devyne Rensch waren de enige wapenfeiten. Josip Sutalo verraste ondertussen zijn eigen doelman Remko Pasveer bijna met een te harde terugspeelbal, maar de veteraan kon de bal net uit de hoek weghalen.

Bij aanvang van de tweede helft greep Farioli in. Bertrand Traoré bleef in de kleedkamer achter, Anton Gaaei kwam in de ploeg. Maar helpen deed het niet. Sterker, Go Ahead werd steeds sterker. Victor Edvardsen raakte zelfs de lat boven Pasveer. Om grip te krijgen bracht Farioli ook nog Klaassen en de gerehabiliteerde Owen Wijndal, maar tóch scoorde de thuisploeg. Meer dan verdiend zette Enric Llansana het veldoverwicht om in een voorsprong. Daardoor waren de problemen voor Ajax ineens zeer acuut.

Klaassen redt Ajax
Ajax leek rijp voor de slacht, maar dat was buiten de altijd leverende Klaassen gerekend. De routinier kwam, zag en maakte een belangrijk doelpunt. Na een voorzet van Jordan Henderson kopte de invaller Ajax weer naast Go Ahead. Het leek het sein voor een daverende slotfase. Beide ploegen hadden echter niet de kracht om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daardoor bleef het steken op 1-1 en is er voor het povere Ajax toch weer flink werk aan de winkel.

Go Ahead Eagles Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.