Prachtig vader-zoonmoment en algemene opluchting in het Deense kamp

Reacties

De ene 1-1 is de andere niet. Denemarken liet zich donderdag tegen Engeland van een veel betere kant zien dan in het teleurstellende openingsduel tegen Slovenië. De stemming rond de Scandinavische vertegenwoordigers op Euro 2024 is dan ook gekeerd, al weten ze dat ze er nog niet zijn.

Prachtig vader-zoonmoment en algemene opluchting in het Deense kamp
© FOX Soccer
Denemarken
Denemarken
1 - 1
Engeland
Engeland

'De Engelse spelers werden uitgefloten, de rood-witten baadden in applaus en liefde van de Deense fans. Met dit gelijkspel zal de ploeg tevreden zijn, als je weet dat Engeland tot de favorieten wordt gerekend', aldus de publieke omroep DR. Flankspeler Joakim Maehle onderschrijft die hypothese toch niet helemaal. 'We zijn wat teleurgesteld, we hadden kunnen winnen, al stemt het veldspel wél tevreden.' Daarmee spreekt de vleugelverdediger soortgelijke woorden als al zijn collega's.

De Deense kranten gaan er voor een groot deel in mee. 'Het was een bemoedigend optreden van de Denen tegen één van de beste ploegen ter wereld. De remise is een resultaat waar beide ploegen wel mee konden leven, dat verklaart ook deels waarom er in de tweede helft zeer voorzichtig werd aangevallen', zag Jyllands-Posten. 'De pijl wijst nu de juiste kant op, Denemarken was beter dan Engeland.'

Toch weten de Denen al te goed: ze zijn er nog niet. In de slotwedstrijd tegen Servië is een overwinning genoeg om de volgende ronde te halen. Een gelijkspel kán volstaan als Slovenië verliest of als je met drie punten bij de beste nummers drie zit. Als Denemarken verliest, lijkt de formatie van Kasper Hjulmand naar huis te mogen. Als dat noodlot toe zou slaan, heeft Denemarken het toernooi in elk geval een memorabel televisiefragmentje opgeleverd.

In de mixed zone van het stadion in Frankfurt stond Peter Schmeichel namelijk zijn werk te doen als analist voor het Amerikaanse Fox Sports toen er ineens een bekende van hem voorbij liep – uiteraard ging het om zijn zoon Kasper. Schmeichel senior liet de kritische noten even voor wat ze waren en gaf junior een dikke knuffel.

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Denemarken
Meer over Denemarken
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer K. Schmeichel
Meer over K. Schmeichel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.