Prima NAC Breda heeft geen moeite met Polonia

Door een soepele 3-1 zege op Polonia Warschau heeft een prima spelend NAC Breda zich geplaatst voor de vierde voorronde van de Europa League. Na de 1-0 zege in Polen, was de zege ruim voldoende voor een plek in de volgende ronde.

NAC Breda opende het duel geconcentreerd en zette Polonia Warschau direct onder druk. De eerste kans was echter voor de Polen. Filip Ivanovski kopte na een kwartier op de paal buiten bereik van Jelle ten Rouwelaar. Een corner tien minuten later, aan de andere kant, bracht de ploeg van Robert Maaskant op voorsprong. Patrick Zwaanswijks kopbal was krachteloos, maar de alerte Matthew Amoah verlengde de bal knap uit de draai naar 1-0.

Het was het sein voor de Brabanders om voor de tweede treffer te gaan. De ploeg combineerde vlot en gecontroleerd en was slechts te stuiten door pittige overtredingen van Polonia. Op slag van rust mocht Anthony Lurling ver komen, zijn niet al te harde schot van buiten het strafschopgebied bevatte een rare stuit die ervoor zorgde dat keeper Sebastian Przyrowski er niet bij kon.

Ook na rust bleef NAC heer en meester. Tot binnen het uur Ivanovski een schot van Mariusz Zasada verlengde en de aansluitingstreffer maakte. Na het doelpunt ontwikkelden de bezoekers wat meer druk en was het overleg en de organisatie even zoek bij de ploeg uit Breda. Het bibberen duurde niet te lang. Kees Kwakman dolde onnavolgbaar Marek Sokolowski en schoot, uit een lastige hoek, laag binnen voor de 3-1 einduitslag.