Priske prijst alle Feyenoorders en looft Bijlow en Giménez in het bijzonder

Feyenoord-trainer Brian Priske had na zijn officiële debuut als coach in Rotterdamse dienst mooie woorden over voor zijn spelers. De Deense trainer was trots na de strafschoppenzege op PSV in de Johan Cruijff Schaal.

PSV
PSV
ns
4 - 4
Feyenoord
Feyenoord

'We hadden dit allemaal nodig', begon Priske bij ESPN, waarop hem gevraagd werd of deze start niet ook voor hemzelf gunstig was. 'Voor mij? Het gaat niet om mij, dit is een teamsport. De teamgeest is het belangrijkste dat je als club kan hebben. Dit was een moeilijke uitwedstrijd na een moeilijke voorbereiding voor een nieuwe coach en een nieuwe staf. Goed om dan hierheen te komen en de prijs te pakken.'

Daarna volgde een analyse van de wedstrijd, eerst het zoet: vier keer gescoord. 'We hadden een zwaar begin, komen achter, daar moeten we het beter doen en niet wachten tot de scheidsrechter fluit. Daarna hadden we het even moeilijk, maar we kwamen snel gelijk, maken 2-1 en hadden nog voor rust ook 3-1 moeten maken. We hielden de bal toen wat langer vast en benutten toen wat van de aanvallende kwaliteiten waarvan we weten dat we ze hebben.'

Priske bespreekt zijn keeperskeuze

Minder goed: Feyenoord kreeg ook een kwartet treffers om de oren in Eindhoven. Priske noemde een systeemwissel tijdens de wedstrijd als oorzaak. 'Met drie centrumverdedigers hebben we 2-1 gewonnen, met een viermansverdediging verloren we 3-2. We deden in die tweede helft dingen goed, maar maakten ook fouten. Je moet ook kijken naar de tegenstander, dat is wel de kampioen. De getoonde instelling maakt me erg trots.'

Priske sloot af met mooie woorden, eerst voor spits Santiago Giménez en daarna ook voor de gepasseerde doelman Justin Bijlow. 'Ik was er niet, maar ik heb wel gezien hoe hij scoorde. Ik heb met hem gewerkt, hij is een geweldige atleet, een geweldige voetballer. Hij kwam terug met de juiste mentaliteit, en hij was fit. Ik ben blij met hem, en ook met de andere jongens. Ook met Justin, dat is ongelofelijk. Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar hij is een geweldige prof.'