Priske verwacht dat versterkingen in aantocht zijn bij Feyenoord

Reacties

Brian Priske beseft dat de defensieve organisatie verbeterd moet worden bij Feyenoord, maar is desondanks vol vertrouwen voor de competitiestart. De opvolger van Arne Slot wil zich op weg naar de thuiswedstrijd tegen Willem II niet verschuilen achter het moeten wachten op meer versterkingen: 'Er zijn geen excuses'.

Priske verwacht dat versterkingen in aantocht zijn bij Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Willem II
Willem II

Natuurlijk werd Priske vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de transferontwikkelingen bij Feyenoord. De Deense trainer wilde niet ingaan op de mogelijke komst van Sepp van den Berg. Wel maakte hij duidelijk dat hij verwacht dat er nog vervangers komen voor Yankuba Minten en Mats Wieffer, die als aanwinsten weer ploeggenoten zijn in de Premier League bij Brighton & Hove Albion.

'Dit is een tricky periode. Dat is zo voor alle clubs, niet alleen hier bij Feyenoord. Ja, ik verwacht dat er spelers bij gaan komen. Dennis werkt hard om vervangers te halen', verwees hij naar Feyenoord-directeur Dennis te Kloese. Ook het gevaar van het verliezen van bepalende spelers ligt nog op de loer, beseft Priske. Dat hoort volgens hem simpelweg bij de positie die Feyenoord heeft in het voedselketen van het Europese voetbal. Priske: 'Er zijn grote clubs uit grotere competities die naar onze spelers kunnen gaan vragen. Ik ben blij met deze selectie, maar zou graag zien dat we nog wat meer power krijgen.'

Johan Cruijff Schaal
Priske benadrukte tijdens het persmoment hoe tevreden hij was over het aanvalsspel van Feyenoord in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Er mag niet onderschat worden hoe lastig het is om vier keer te scoren op bezoek bij PSV. 'Niet veel teams gaan dit seizoen vier keer scoren uit bij PSV. Een paar van onze goals vielen uit strafschoppen, maar als je de aanvallen terugzag waaruit die voortkwamen, dan ben ik daar behoorlijk blij mee. We staan er goed voor volgens mij. Het winnen van de Johan Cruijff Schaal heeft energie gegeven. De wedstrijd van morgen zal wel totaal anders zijn', zei Priske.

Hij beaamde direct dat het defensief beter moet bij Feyenoord. De Rotterdammers kregen in de laatste drie wedstrijden - de oefenduels met Benfica en AS Monaco en de ontmoeting met PSV - in totaal twaalf goals tegen. 'We zijn op dat vlak nog niet waar we willen zijn. Als het over het systeem gaat, dan heb ik het geluk dat ik niet alles lees wat jullie schrijven. Of we nu met drie achterin spelen of met vier; het moet beter. Ik heb ook momenten teruggezien waarin Feyenoord het vorig seizoen achterin lastig had met vier man. Het zijn simpele dingen die beter moeten, bijvoorbeeld het herkennen van wanneer de zone moet worden verdedigd én wanneer de man. Daar werken we aan', sloot de coach dat onderwerp af.

Tegen Willem II kan Feyenoord nog geen beroep doen op Quilindschy Hartman en Gernot Trauner.

De Eredivisie-start van Feyenoord

Feyenoord werkt toe naar de competitiestart tegen Willem II. Volg op VI PRO alles over de aanloop van de Rotterdammers naar de eerste speelronde.

Clubwatcher Martijn Krabbendam over de transfers bij Feyenoord.
Zo ziet het nieuwe Feyenoord eruit.
Een uitgebreid interview met directeur Dennis te Kloese.
Trainer Brian Priske is positief over het niveau van de selectie.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.