Probleemloze overwinning Barcelona dankzij hattrickheld Lewandowski

Dankzij een hattrick van Robert Lewandowski heeft Barcelona de uitwedstrijd tegen Alavés eenvoudig gewonnen. Daarmee herstelde de ploeg van Hansi Flick (foto) zich van de verloren wedstrijd tegen Osasuna van vorige week.

Alavés
Alavés
0 - 3
Barcelona
Barcelona

De nagenoeg perfecte seizoensstart van Barcelona werd vorige week abrupt een halt toegeroepen door Osasuna, dat de Catalanen met 4-2 wist te verslaan. Midweeks volgde wel een Champions League-overwinning op Young Boys en zondag was Barcelona te sterk voor Alavés.

Opnieuw had Barcelona de hulp van Lewandowski nodig om een tegenstander op de knieën te krijgen. De Poolse spits (36) is van onschatbare waarde in het elftal van Flick en dat heeft hij in de voorgaande wedstrijden al bewezen. Voor de wedstrijd stond de teller op zeven La Liga-goals, na het duel met Alavés waren het er al tien.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

Na acht minuten was het raak voor Lewandowski, die raak kopte uit een vrije trap van Raphinha. Bij de tweede was Raphinha opnieuw belangrijk. Barcelona onderschepte de bal tijdens een aanval van Alavés, Raphinha ging er vandoor, gaf hem voor op Lewandowski en die schoot van dichtbij binnen. De derde van Lewandowski werd op aangeven van Marc Casadó gemaakt.

Het was al lang niet meer de vraag wie de wedstrijd zondag zou gaan winnen. Alavés was lamgeslagen en de afgekeurde goal na rust perste het laatste beetje hoop uit de thuisploeg. Bij Barcelona verdween de urgentie ook langzaam maar zeker en werd het gaspedaal ingetrapt. Dat bood gelegenheid voor bijvoorbeeld de rentree van Frenkie de Jong, die afgelopen week tegen Young Boys al terugkeerde, maar tegen Alavés ook zijn eerste competitieminuten sinds 21 april maakte.

Voor de uitslag maakte het allemaal niet meer uit. Barcelona herstelde zich van de nederlaag tegen Osasuna en heeft twee weken om zich voor te bereiden op het duel met Sevilla. De internationals vliegen aankomende week uit.