PSG bevestigt: Dembélé buiten selectie gelaten voor CL-duel met Arsenal

Reacties

Ousmane Dembélé komt niet in actie voor Paris Saint-Germain in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal dinsdagavond. De Fransman is buiten de selectie gelaten door trainer Luis Enrique na een akkefietje tussen de twee.

PSG bevestigt: Dembélé buiten selectie gelaten voor CL-duel met Arsenal
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
Di 1 okt.
21:00
PSG
PSG

Na de wedstrijd van vrijdag tegen Rennes (3-1 winst) riep Enrique de aanvaller bij zich, weet L'Équipe. De Spaanse trainer bekritiseerde Dembélé op keuzes die hij op het veld had gemaakt. Het duo verzandde daarna in een fikse discussie, tegen het zere been van Enrique.

Wat zich precies afspeelde tussen de twee, is niet bekend. Wel is dus duidelijk dat het genoeg was om hem disciplinair te straffen. De selectie van PSG stapte maandagmorgen op het vliegveld richting de Engelse hoofdstad, zonder Dembélé.

Op het veld zal de Franse kampioen zijn sterspeler missen. In zes Ligue 1-duels dit seizoen was hij goed voor vier goals en drie assists. Daarmee is hij de meest waardevolle speler van de Fransen sinds het vertrek van Kylian Mbappé.

Luis Enrique was zelf verantwoordelijk voor de komst van Dembélé vorig seizoen. PSG nam hem voor vijftig miljoen euro over van Barcelona. Ondanks zijn eigen verleden bij de Catalanen, werkte Enrique nog niet eerder samen met de aanvaller. Hij verliet de club als coach twee maanden voor de recordtransfer van de Fransman.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Monaco
1
1
0
0
2-1
+1
3
15
PSG
1
1
0
0
1-0
+1
3
16
Arsenal
1
0
1
0
0-0
0
1
17
Atalanta Bergamo
1
0
1
0
0-0
0
1
* Actueel tot en met 22 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.