PSG legt megabedrag op tafel voor Benfica-talent

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich versterkt met João Neves. De Franse topclub heeft de komst van de negentienjarige middenvelder aangekondigd via sociale media. Hij komt voor een megabedrag over van Benfica.

PSG legt megabedrag op tafel voor Benfica-talent
© Pro Shots

Neves kwam in 2016 in de jeugdopleiding van Benfica terecht. De Portugese middenvelder brak in het seizoen 2022/23 door bij het eerste elftal. Dat seizoen had hij er onder trainer Roger Schmidt al direct twintig wedstrijden op zitten. Afgelopen seizoen kwam hij in alle competities zelfs 55 keer in actie voor het eerste van Benfica.

Nu maakt het supertalent de overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij een contract tot medio 2029 heeft getekend. Over de exacte hoogte van de transfersom doen beide ploegen geen uitspraken, maar volgens het Franse RMC Sport gaat het om een bedrag van iets minder dan honderd miljoen euro.

Neves maakte ook al zijn debuut voor de nationale ploeg van Portugal. Dat deed hij op 16 oktober 2023 in het EK-kwalificatieduel met Bosnië en Herzegovina. Inmiddels staat de teller op negen interlands, waarvan twee op het afgelopen EK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.