PSG-trainer Galtier en zoon opgepakt voor verhoor in racisme-zaak

Reacties

Christophe Galtier is opgepakt door de politie voor een verhoor in een racisme-zaak die in april van dit jaar naar buiten kwam. Dit is bevestigd door de openbaar aanklager in Nice, waar de zaak zich zou hebben afgespeeld.

PSG-trainer Galtier en zoon opgepakt voor verhoor in racisme-zaak
© Pro Shots

Midden april kwamen via RMC Sport de beschuldigingen van racisme richting Galtier (56) naar buiten. Dat bleek uit een e-mail van voormalig OGC Nice-directeur Laurent Fournier. In een uitgebreid schrijven liet Fournier aan Dave Brailsford, directeur voetbalzaken van Nice-eigenaar INEOS, weten dat toenmalig Nice-trainer Galtier hem had toevertrouwd dat er 'niet zoveel zwarten en moslims in het team kunnen spelen'.

Galtier kreeg na het nieuws veel steun van spelers die hij onder zijn hoede had, onder anderen de inmiddels gestopte Fortuna Sittard-spits Burak Yilmaz verdedigde de huidig trainer van Paris Saint-Germain. Zelf wees Galtier de beschuldigingen van de hand, maar vrijdag werd hij dus wel opgepakt door de politie voor een verhoor in deze zaak.

Ook de zoon van Galtier is opgepakt, het onderzoek van de openbaar aanklager heeft zich al flink uitgebreid. Zo werd er een huiszoeking gedaan bij Galtier en Nice en zijn diverse spelers van de club ondervraagd. Galtier en zijn zoon zouden sinds vanochtend vastzitten, in de komende 24 uur wordt duidelijk of het duo vast blijft zitten.

Galtier staat nog een jaar onder contract als trainer van PSG, maar er wordt onderhandeld over de ontbinding van zijn dienstverband. Luis Enrique is zijn beoogde opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.