PSV besluit om geen supporters mee te nemen naar competitieduel bij Ajax

De wedstrijd tussen Ajax en PSV op zondag 2 november zal zonder bezoekende supporters gespeeld worden. PSV heeft, uit vrees voor antisemitische gezangen, zelf besloten om het uitvak in de Johan Cruijff Arena leeg te laten, zo communiceert de kampioen maandag.

PSV besluit om geen supporters mee te nemen naar competitieduel bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
Za 2 nov.
20:00
PSV
PSV

Het is een beslissing 'uit voorzorg', aldus PSV, 'om te voorkomen dat kwetsende spreekkoren de sfeer en de wedstrijd negatief beïnvloeden. Aanleiding zijn een aantal incidenten tijdens de laatste ontmoeting (1-1) in februari en een eerdere waarschuwing en sanctie vanuit de gemeente Amsterdam', zo valt te lezen op de clubwebsite.

'Voor beide clubs en ketenpartners geldt op het gebied van antisemitische leuzen een nultolerantie. Tegelijk bestaat de vrees dat een deel van de uitsupporters de verleiding niet kan weerstaan om de Amsterdamse rivaal onheus verbaal te bejegenen', gaat de verklaring verder. Algemeen directeur Marcel Brands geeft uitleg.

'We willen krachtig uitspreken dat we dergelijke spreekkoren niet accepteren. Onze supportersvereniging is betrokken in de besluitvorming. In Amsterdam wordt de verantwoordelijkheid die we nemen geprezen. Als iedereen in de spiegel durft te kijken, kunnen we de uitwassen samen aanpakken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie