PSV bij Champions League-start flinke maat te klein voor Juventus

PSV heeft dinsdagavond in Turijn een kansloze nederlaag geleden tegen Juventus. De start van het Champions League-avontuur van de Eindhovenaren liep zo uit op een flinke domper.

Juventus
Juventus
3 - 1
PSV
PSV

In de Eredivisie heeft PSV nu al het verschil gemaakt met de concurrentie en dus besloot trainer Peter Bosz om zijn vaste opstelling niet te wijzigen. Zo begon PSV met een relatief onervaren defensie – Richard Ledezma, Ryan Flamingo, Olivier Boscagli en Matteo Dams – aan de wedstrijd tegen Juventus. Joël Drommel stond op doel, hij verving Walter Benítez die op de wedstrijddag vader was geworden.

21 minuten hield PSV stand, maar daarin wist het zelfs nauwelijks wat te creëren. Juventus, met basisspeler Teun Koopmeiners, bleek niet eens een echte kans nodig te hebben voor de 1-0. Kenan Yildiz kreeg ruimte van Ledezma en vond van afstand de rechterkruising achter Drommel. Zes minuten later viel al de 2-0, toen Weston McKennie werd vrijgelaten voor het doel. De defensie lag behoorlijk open bij de tegengoals.

Het decor van Juventus - PSV.

PSV moest in de achtervolging, maar kreeg nooit echt grip op de wedstrijd. Enkele minuten na rust werd het duel een formaliteit, door toedoen van Nicolás González. De Argentijn werd in stelling gebracht door Dusan Vlahovic en werkte de bal in vrije positie langs Drommel.

Kort na die treffer maakte Noa Lang zijn opwachting bij PSV, hij was enkele weken uit de roulatie geweest. Veel effect sorteerde het allemaal niet, hoewel invaller Ismael Saibari keeper Michele Di Gregorio met zijn vierde poging verschalkte. Daarvoor voorkwam Drommel aan de andere kant erger leed door Vlahovic van de 4-0 af te houden.

Zo zit er voor PSV niets anders op dan snel door te schakelen, terug naar de Eredivisie. Fortuna Sittard en Willem II zijn de eerstvolgende tegenstanders, voordat PSV op 1 oktober in het kader van de Champions League Sporting Portugal ontvangt in het Philips Stadion.