PSV denkt aan Sepp van den Berg

Reacties

Door het zeer waarschijnlijke vertrek van André Ramalho moet PSV op zoek naar twee rechter centrale verdedigers. Technisch directeur Earnest Stewart hoopt Ryan Flamingo snel van FC Utrecht over te kunnen nemen. Sepp van den Berg lijkt daarnaast ook een voorname kandidaat. De eventuele komst van de 22-jarige verdediger van Liverpool zou er zomaar één van de lange adem kunnen worden.

PSV denkt aan Sepp van den Berg
© Pro Shots

De interesse in Van den Berg is natuurlijk volstrekt logisch. PSV informeerde en hengelde in het verleden namelijk wel vaker naar de centrale verdediger. Maar die maakte of andere keuzes of was financieel onhaalbaar.

Maar dat Van den Berg perfect in het profiel past dat PSV zoekt op de plek in het hart van de defensie is een feit. Een fysiek sterke speler (Van den Berg is 1 meter 92) met snelheid die dus ver van het doel kan spelen, comfortabel is aan de bal en die bovendien Bundesliga-ervaring heeft opgedaan bij Schalke 04 en FSV Mainz 05. Afgelopen seizoen kwam Van den Berg als basisspeler zelfs 33 duels in actie in de Duitse competitie.

Uiteraard kijkt Stewart het eerst naar de voetbalkwaliteiten van een speler. Maar daarnaast heeft de technisch directeur een voorkeur voor Nederlandstalige spelers en voetballers die voor PSV veel waarde kunnen gaan hebben. Niet alleen sportief maar zeker ook financieel. Dat laatste is bij Van den Berg absoluut het geval aangezien hij talentvol is en met zijn 22 jaar nog betrekkelijk jong.

Dat de voormalige speler van PEC Zwolle verder voldoet aan alle gestelde voorwaarden behoeft geen betoog. Dat er veel interesse uit binnen- en buitenland is voor Van den Berg ook niet. Wél lijkt hij op het eerste oog voor bijvoorbeeld PSV op dit moment nog financieel onhaalbaar. Liverpool verlangt een bedrag van naar verluidt twintig miljoen euro en dat zal PSV niet gaan betalen. Toch hoeft dat een eventuele transfer niet te uit te sluiten.

Een Jerdy Schouten-achtig scenario zou namelijk uitkomst kunnen bieden indien PSV vol voor Van den Berg zou gaan. Vorig seizoen was bij Bologna bekend dat Schouten een stap zou gaan maken. Ook hier wilden grote buitenlandse clubs een stuk meer betalen dan PSV. Maar Schouten en zijn agent - Frank Schouten (geen familie) is ook de zaakwaarnemer van Van den Berg - gaven keer op keer aan dat hij alleen naar Eindhoven wilde.

Bij Van den Berg zien we min of meer eenzelfde patroon. Al direct na het afgelopen seizoen heeft de voetballer aan Liverpool kenbaar gemaakt dat hij weg wil - in een interview in De Telegraaf - en dat de prijs die The Reds verlangen te hoog is. Een mogelijke komst van Van den Berg naar Eindhoven zou er dus één van de lange adem kunnen worden. Indien de speler, de agent en de club dat geduld kunnen opbrengen, heeft de transfer van Schouten bewezen dat die strategie uiteindelijk succesvol kan zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.