PSV laat Sporting ontsnappen na gemiste kansen De Jong en Bakayoko

Reacties

PSV heeft dinsdagavond een overwinning uit handen laten glippen in de Champions League. Op eigen veld werd Sporting Portugal bij vlagen weggespeeld, maar genoeg was dat niet. Een late Portugese treffer zorgde namelijk voor veel chagrijn in Eindhoven: 1-1.

PSV laat Sporting ontsnappen na gemiste kansen De Jong en Bakayoko
PSV
PSV
1 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Na de zeperd in Turijn van twee weken terug stond er voor PSV dinsdagavond eigenlijk niets anders op dan een resultaat te boeken. Juventus bleek destijds veel te sterk voor de ploeg van trainer Peter Bosz. Zijn ploeg was onherkenbaar en met name Joey Veerman moest het achteraf stevig ontgelden. Juist de middenvelder ontbrak in het Philips Stadion. De Oranje-international kampte met een blessure en werd vervangen door Ismael Saibari, die juist positief opviel in Italië.

Behalve Saibari was er ook weer een plaatsje voor Walter Benítez. De doelman ontbrak nog in Turijn en werd vervangen door Joël Drommel. Dit keer was de Argentijn gewoon van de partij, waardoor Drommel naar de bank verkaste. Overigens was de opdracht loodzwaar, want Sporting liet in eigen land nog geen punt liggen tot dusverre. Ook werd de eerste Champions League-wedstrijd gewonnen van Lille OSC (2-0). En dan was er nog de man in de spotlights: Viktor Gyökeres, die in de competitie al tien keer scoorde en ook in Europa trefzeker was.

Schouten laat Eindhoven exploderen
Na een periode van aftasten, nam PSV het initiatief in het Philips Stadion. De ploeg van trainer Peter Bosz zette volop druk op de Portugese topclub en die spelovertuiging zorgde voor succes. En dat was grotendeels te danken aan Schouten. De middenvelder recupereerde na een pressiemoment van PSV de bal heel slim, hoog op het veld. Nadat hij zijn directe tegenstander de bal vakkundig ontfutselde, hoefde Schouten hem enkel nog lekker weg te leggen. Een vlammend schot volgde en de bal vloog zuiver de hoek in: 1-0.

Het was de kroon op een ijzersterke openingsfase, waarin Malik Tillman het doel al eens venijnig onder vuur had genomen. Typerend voor de ijzeren wil van PSV was het gegeven dat de ploeg van Bosz na iets meer dan een kwartier spelen al twaalf overtredingen had gemaakt. Door PSV, dat over het veld bewoog een groep hongerige leeuwen, werd Sporting opgegeten in de beginfase. Typerend was de wijze waarop Ryan Flamingo keer op keer in fysieke duels onverschrokken afrekende met Gyökeres, die geen schim van zichzelf was in de eerste helft.

PSV vergeet krachtsverhoudingen uit te buiten
Veel kansen voetbalden PSV en Sporting de eerste helft niet bij elkaar, maar duidelijk was welke trainer het meest tevreden over zijn ploeg was. In de tweede helft begon PSV wederom voortvarend. Saibari schoot meteen rakelings naast, terwijl Guus Til in kansrijke positie wild over schoot. Het hoogtepunt moest een kwartier na de thee volgen, want Luuk de Jong, die zijn driehonderdste officiële wedstrijd voor PSV speelde, zorgde voor een Braziliaans hoogstandje. Op onnavolgbare wijze zette hij met een spectaculaire aanname de achterhoede op het verkeerde been, maar in vrije positie schoot de aanvoerder naast.

Net als in de tweede helft kreeg Sporting na de wervelende openingsfase weer wat grip op PSV, zonder gevaar te kunnen stichten. Til stichtte dat wel, maar in kansrijke positie verprutste de aanvallende middenvelder een dot van een kopkans. Bosz besloot Noa Lang en Rick Karsdorp daarna in de ploeg te brengen. Die wissels werden hem bijna fataal, want een slordigheid van Lang leidde het eerste grote moment van Sporting in. Eduardo Quaresma gleed echter weg, tot hilariteit van het Eindhovense publiek en tot grote opluchting van Bosz.

Grote domper in slotfase
Op jacht naar de bevrijdende tweede treffer bleef PSV zich stuklopen op doelman Franco Israel. Lang en Til, ze kregen het niet voor elkaar. Johan Bakayoko liet zelfs drie mogelijkheden om de zege in veilige haven te brengen liggen. Daardoor voelde iedereen in het Philips Stadion al aankomen wat er zou gebeuren. En het gebeurde: Daniel Braganca sloeg aan de andere kant wél toe. Op geweldige wijze schoot de middenvelder de bal voorbij Benítez. Daardoor bleef PSV achter met één punt en daarmee deed het zichzelf enorm tekort.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.