PSV ontslaat Jonathan Reis op staande voet

PSV en Jonathan Reis zijn per direct uit elkaar gegaan. De Braziliaanse spits had verboden middelen gebruikt en weigerde vervolgens hulp van de Eindhovense club. PSV besloot hem daarop te ontslaan.

PSV ontslaat Jonathan Reis op staande voet

Reis kwam tijdens de winterstop vijf dagen te laat terug uit Brazilië. PSV constateerde een conditionele achterstand en vermoeidheidsverschijnselen bij de twintigjarige aanvaller. Uit onderzoek in Eindhoven bleek dat hij verboden middelen had gebruikt.

'Dit is een harde maar onvermijdelijke beslissing', zegt algemeen directeur Jan Reker op de website van PSV. 'We hebben intern intensief en langdurig over de situatie van Jonathan Reis gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat PSV geen andere keus heeft. Alle inspanningen van PSV en met name van hoofdcoach Fred Rutten, hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid.'

Reis leek afgelopen seizoen al geen toekomst meer te hebben bij PSV. De toenmalige trainer Huub Stevens zette de Braziliaan uit de selectie vanwege ondisciplinair gedrag. Rutten gunde de Braziliaan een tweede kans en die leek de spits te pakken. Hij scoorde dit seizoen drie keer in de competitie en vier keer in het toernooi om de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen