PSV Quiz: wie speelden mee in de vorige duels met Franse kampioenen?

Reacties

PSV speelt dinsdagavond voor het eerst in de Europese historie tegen Paris Saint-Germain. Tegen Franse clubs hebben de Eindhovenaren echter een rijke historie. In aanloop naar het Champions League-duel in Parijs licht VI er enkele uit middels deze quiz.

PSV Quiz: wie speelden mee in de vorige duels met Franse kampioenen?
© Pro Shots
PSG
PSG
Di 22 okt.
21:00
PSV
PSV

Want PSV mag dan nog nooit tegen PSG hebben gespeeld in Europees verband, wel trof het diverse malen de regerend kampioen van Frankrijk. Dat gebeurde in de jaren zeventig al twee keer tegen het Saint-Étienne van Michel Platini. Die duels zijn echter dusdanig lang geleden dat we ze niet hebben meegenomen in deze quiz, die begint bij de kwartfinale tegen Bordeaux in 1988.

Destijds had PSV aan een gelijkspel genoeg om door te stoten naar de halve finale en uiteindelijk de Europa Cup I te winnen. Zoals het in 2005 na een gelijkspel in Lyon ook de halve eindstrijd in de Champions League haalde, waarin AC Milan te sterk was. In 2001 - op de dag van de aanslagen van 11 september - en 2006 was PSV een stuk minder succesvol in Nantes en Lyon.

Wie in die vier duels meededen is het onderwerp van deze quiz. Aan jullie de taak om alle basisspelers en invallers aan PSV-zijde raden. Per speler geven we zijn positie, rugnummer en nationaliteit weg. Spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje achter hun naam vielen in. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.