PSV schiet, scoort en speelt gelijk bij Lyon

Lange tijd leek PSV naar een kleine nederlaag te worden gespeeld op bezoek bij Olympique Lyon. De Fransen waren beter en dwongen meer af. Toch gingen de Eindhovenaren er met een hoopgevend gelijkspel (1-1) vandoor. Eén schot op doel leverde het gewilde uitdoelpunt op.

PSV schiet, scoort en speelt gelijk bij Lyon

PSV overleefde in Stade Gerland dankzij en ondanks Gomes. De Braziliaanse doelman van de Eindhovenaren maakte een uiterst onzekere indruk, zag er (buiten zijn schuld) knullig uit bij Lyons doelpunt maar voorkwam met een katachtige redding wel dat de schade groter werd dan die ene goal.

Gomes' ploeggenoten kwamen er overigens eveneens maar zelden aan te pas. Olympique Lyon was op alle fronten net iets beter, sterker en scherper. Het verschil zat hem vooral in de voorhoede. Waar Sydney Govou, Sylvain Wiltord en Florent Malouda hun tegenstanders regelmatig op de proef stelden, wonnen die van PSV voorin vrijwel nooit een duel.

De 1-0 van Lyon was een treffend geval van hoe de verhoudingen waren. Govou zette van rechts een actie in waarbij hij zijn tegenstander half passeerde. Wiltord kreeg de bal en wurmde hem door naar Malouda, die van dichtbij laag voorbij de onzekere handen van Gomes schoot.

Ondanks het overwicht creëerde de thuisploeg niet meer dan een paar kansen. Michael Essien kopte en schoot voor rust een keer gevaarlijk. Govou kreeg na de pauze een bijna niet te missen kans. De Franse international mocht geheel vrij van zeven meter aanleggen maar zag zijn inzet knap worden gestopt door Gomes.

PSV kwam in de eerste 78 minuten tot niet één schot op doel. Toch pikte de ploeg van Guus Hiddink weer een o zo belangrijk uitdoelpuntje en gelijkspel mee. Cocu stoomde op, kreeg de bal met enig geluk voor zijn voeten en haalde door de benen van zijn tegenstander laag en gekruist uit: 1-1.

De Brabanders koesterden het punt en speelden de wedstrijd professioneel uit. Geen moment kwam PSV meer in gevaar, waardoor het voor de return volgende week woensdag in het Philips stadion zowaar de beste papieren heeft voor een plek bij Europa's beste vier.

Bekijk hier al onze video's