PSV staat voor coëfficiëntenclash door opmars Frankrijk

Reacties

De Champions League-wedstrijd van PSV tegen RC Lens van dinsdagavond is ook met het oog op de UEFA-coëfficiëntenlijst van groot belang. Na de eerste twee speelrondes in de groepsfase zag Nederland zijn voorsprong ten opzichte van Frankrijk slinken tot 1,669 punt.

PSV staat voor coëfficiëntenclash door opmars Frankrijk
© Pro Shots

De hoge inzet is bekend: als de Eredivisie eind dit seizoen nog steeds vijfde staat, mogen er in het seizoen 2025/26 liefst drie Nederlandse teams rechtstreeks deelnemen aan het hoofdtoernooi van de Champions League. De nummer vier komt dan uit in de kwalificaties.

Na de zomerse voorrondes koesterde Nederland nog een marge van 2,769 punten op de Ligue 1. De Fransen zijn met andere woorden bezig aan een inhaalrace.

Aan PSV, Ajax, AZ en Feyenoord om deze midweek met een antwoord te komen, waarbij de Eindhovenaren dinsdag dus aantreden tegen RC Lens. Nederlandse gelijke spelen en zeges (0,20 en 0,40) leveren meer op dan Franse remises en overwinningen (0,17 en 0,33), omdat de Eredivisie deze campagne slechts met vijf clubs inzette. Aan de andere kant heeft Frankrijk nog zes ijzers in het vuur, waardoor onze concurrent snel terreinwinst kan boeken.

Verder achterom is niet nodig: Portugal kijkt tegen een achterstand van zeven punten aan. De Eredivisie zal zijn vorig seizoen veroverde extra Champions League-ticket daardoor niet snel kwijtraken.

Programma Nederlandse clubs:


Di 24 okt. 2023

Wo 25 okt. 2023

Do 26 okt. 2023

Programma Franse clubs:


Di 24 okt. 2023

Wo 25 okt. 2023

Do 26 okt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.