PSV wint juridisch gevecht, maar neemt geen fans mee naar Parijs

Reacties

De Franse rechter heeft PSV en de supporters van de Eindhovenaren in het gelijk gesteld. Dat gebeurde naar aanleiding van een kort geding, dat was aangespannen tegen het uitsupportersverbod. Toch neemt de koploper van de Eredivisie geen fans mee naar het Champions League-duel met Paris Saint-Germain.

PSV wint juridisch gevecht, maar neemt geen fans mee naar Parijs
© Pro Shots
PSG
PSG
Di 22 okt.
21:00
PSV
PSV

Bruno Retailleau, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, kwam vrijdag met een verklaring na het oorspronkelijke decreet en beroept zich op de Franse wet. Volgens Retailleau hadden de risicosupporters van PSV zich op het uitduel met PSG gericht. 'Vijfhonderd risicodragers zijn geïdentificeerd, zij zullen zeer waarschijnlijk de supporters van PSG provoceren. De minister mag in dit soort situaties individuele en collectieve verplaatsingen verbieden.'

Omdat ook de fans van PSG niet als lieverdjes bestempeld staan, vond de Franse overheid het risico te groot om supporters van PSV toe te staan in de hoofdstad. Dat heeft ook te maken met de verzwakte politiemacht van Parijs. Een groot deel van de politie-eenheden heeft tijdens de zomer hard door moeten werken tijdens de Olympische Spelen in de stad, waardoor veel politieagenten nu op vakantie zijn.

Gebiedsverbod
Door de uitspraak van de rechter is het niet langer verboden voor PSV-supporters om naar Parijs af te reizen, maar het gebiedsverbod rondom het Parc des Princes blijft van kracht. Het vonnis zorgt vooral voor hoop richting de toekomst. In december gaat PSV op bezoek bij Stade Brest en de verwachting is dat supporters dat duel mogen bijwonen.

'Door de winst in het kort geding is de reputatie van PSV en haar supporters gezuiverd en dat stemt uiteraard tot tevredenheid', meldt de club op de officiële kanalen. PSV wacht nog op de eerste overwinning in het elitetoernooi, eerder werd er gelijkgespeeld tegen Sporting Portugal en verloren van Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.