Quiz: de laatste drie knock-outduels van Oranje op een EK

Reacties

Het Nederlands elftal gaat dinsdagavond in de achtste finale tegen Roemenië proberen om voor het eerst sinds 2004 weer een ronde te overleven in de knock-outfase van een EK. VI blikt met deze quiz terug op de laatste drie duels, die allemaal een nederlaag opleverden.

Quiz: de laatste drie knock-outduels van Oranje op een EK
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Waar Oranje op de WK's van 2010, 2014 en 2022 altijd minimaal de kwartfinale haalde en in 2010 en 2014 zelfs respectievelijk als tweede en als derde eindigde, is het op EK's al lang wachten op succes in de knock-outfase. Twintig jaar geleden overleefde Nederland op het EK 2004 voor het laatst een ronde, door Zweden na penalty's te verslaan. In de halve finale was Portugal vervolgens te sterk.

Vier jaar later maakte Oranje in de groepsfase van het EK indruk door Italië en Frankrijk te verslaan, maar ging het in de kwartfinale na verlenging mis tegen het Rusland van Guus Hiddink (foto). En drie jaar geleden was Tsjechië in de achtste finale te sterk voor het Nederlands elftal van bondscoach Frank de Boer. Welke spelers er in die drie duels meededen, is het onderwerp van deze quiz.

Met de positie, leeftijd (tussen haakjes) en de interlands en goals geven we de nodige hints weg per speler. Een sterretje betekent dat die international scoorde tijdens dat duel. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.