Rakitic (36) maakt in herfst van carrière alsnog zijn entree bij Kroatische club

Reacties

Ivan Rakitic (36) speelt vanaf het nieuwe seizoen voor het eerst in zijn leven voor een Kroatische club. De voormalig international van Kroatië, die onder andere voor Sevilla en Barcelona uitkwam, gaat aan de slag bij Hajduk Split.

Rakitic (36) maakt in herfst van carrière alsnog zijn entree bij Kroatische club
© Pro Shots

Rakitic speelde 106 interlands voor Kroatië, maar kwam nooit eerder uit voor een Kroatische club. De in Zwitserland geboren middenvelder kwam als jeugdspeler uit voor FC Basel en speelde na zijn periode in Basel voor Schalke 04, Sevilla, Barcelona en het Saoedische Al-Shabab.

Volgens Kroatische media heeft Hajduk Split nu een akkoord bereikt met Al-Shabab over een transfervrije overstap van Rakitic, die deze zomer niet actief was met Kroatië op het EK. Vijf jaar geleden speelde de middenvelder zijn laatste interland. In juli 2018 verloor Rakitic met de Kroatische ploeg in Rusland de WK-finale van Frankrijk.

Bij Hajduk Split wordt Rakitic herenigd met voormalig collega-international Ivan Perisic, die op zijn 35ste terugkeert bij de Kroatische club. Perisic speelde eerder in de jeugdopleiding van Hajduk Split en maakt de overstap van Tottenham Hotspur.

Een andere Kroatische oud-international, Ivan Kalinic is sinds eind mei technisch directeur bij de club die in het seizoen 2004/05 voor het laatst landskampioen werd. De nummer drie van het afgelopen seizoen in de Kroatische competitie stelde onlangs Gennaro Gattuso aan als nieuwe hoofdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.