Italië dompelt Kroatië diep in de blessuretijd in rouw

Reacties

Italië heeft maandagavond op pijnlijke wijze Kroatië een mokerslag toegediend. Door de gelijkmaker in de achtste minuut van de blessuretijd werd niet Kroatië, maar Italië tweede in de groep. Daardoor is Kroatië nu zo goed als uitgeschakeld.

Italië dompelt Kroatië diep in de blessuretijd in rouw
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
1 - 1
Italië
Italië

Voor Kroatië was de opgave op voorhand duidelijk: winnen. Alleen dan maakte de ploeg van Zlatko Dalic nog kans op een plek in de knock-outfase. Voor de Italianen zou een punt ook al volstaan, aangezien groepswinnaar Spanje aan zijn plicht voldeed en van Albanië won.

Dat de Kroaten moesten winnen, was al vrij snel zichtbaar in het spelbeeld. Kroatië maakte in grote fases van de eerste helft het spel, maar moest halverwege wel concluderen dat de grootste kansen voor de tegenpartij waren. Na twintig minuten kreeg Mateo Retegui, die voor het eerst dit EK een basisplaats kreeg, een enorme kopkans. Hij knikte echter via het hoofd van Josko Gvardiol maar net naast.

Een kleine tien minuten later mocht Kroatië doelman Dominik Livakovic dankbaar zijn. Hij kwam met een geweldige redding op de proppen bij een kopbal van Alessandro Bastoni van dichtbij. Het grootste gevaar van de Kroaten kwam van de voet van de 21-jarige Luka Sucic, die van grote afstand Gianluigi Donnarumma tot een redding dwong.

Na rust werd Kroatië in het zadel geholpen met een strafschop. Danny Makkelie wuifde in eerste instantie een handsbal van invaller Davide Frattesi weg, maar na aandringen van VAR Rob Dieperink ging de bal alsnog op de stip. Luka Modric dreigde even de schlemiel te worden door de pingel te missen, maar een minuut later kreeg hij de fans alsnog op de banken door een rebound binnen te schieten. Daarmee werd hij met zijn 38 jaar en 289 dagen de oudste doelpuntenmaker ooit op een EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Twintig minuten voor tijd kwam Feyenoorder Luka Ivanusec binnen de lijnen, terwijl Ajacied Josip Sutalo de hele wedstrijd meedeed. Italië was in de slotfase duidelijk de betere ploeg en kwam ook tot een aantal gevaarlijke momenten, maar de bal wilde er lange tijd niet in. Bijvoorbeeld toen invaller en voormalig Eredivisie-speler Gianluca Scamacca een voorzet net niet kon binnenglijden.

Uiteindelijk ging Italië er alsnog met de tweede plek vandoor. De ingevallen Mattia Zaccagni produceerde in de laatste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker door hem heerlijk in de bovenhoek te krullen. Daardoor plaatste Italië zich voor de achtste finale van het EK en eindigt Kroatië met twee punten derde. De kans dat het daarmee als een van de beste nummers drie doorgaat, is extreem klein. Italië treft Zwitserland in de volgende ronde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.