Rakitic tekent voor het eerst in Kroatië, bij club van Perisic

Reacties

Ivan Rakitic heeft een contract getekend bij Hajduk Split. Het is voor het eerst dat de 106-voudig international van Kroatië voor een club in zijn thuisland uitkomt. Daar treft hij een aantal bekenden.

Rakitic tekent voor het eerst in Kroatië, bij club van Perisic
© Pro Shots

De 36-jarige Rakitic tekende begin dit kalenderjaar een contract bij Al-Shabab in Saoedi-Arabië. Na een halfjaar heeft hij besloten om nog eens in Kroatië aan de slag te gaan. Hij maakt de overstap naar Hajduk Split, waar hij een contract heeft getekend tot medio 2025 met een optie voor nog een jaar.

Rakitic geloof in het project van Hajduk Split. De Kroatische topclub heeft voormalig ploeggenoot Lovre Kalinic aangesteld als directeur van de club, terwijl Gennaro Gattuso daar trainer is. Ook komt Rakitic samen te spelen met Ivan Perisic, met wie hij eveneens ploeggenoot was bij het nationale team.

Rakitic is geboren in Zwitserland, waar hij ook doorbrak in het profvoetbal. Via FC Basel kwam hij bij Schalke 04 terecht. Vervolgens speelde hij ruim vierhonderd duels voor Sevilla (238) en Barcelona (200).

Spelersprofiel

I. Rakitić


Geboortedatum:
10 maart 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Rheinfelden
Nationaliteit
Kroatië
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Hajduk Split
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.