Raúl leidt Real met jubileumgoal langs Espanyol

Real Madrid moest tegen Espanyol knokken voor de overwinning. De Koninklijke boog een achterstand om in een verdiende 2-1 voorsprong.

De koploper van de Primera División verdiende de drie punten vooral op basis van inzet en vechtlust tegen het lastige Espanyol, de nummer vijf van Spanje. De bezoekers kwamen na een half uur zelfs op voorsprong in het Bernabéu door een kopbal van Valdo bij de tweede paal na weifelend uitkomen van doelman Iker Casillas.

Maar Real knokte zich nog voor rust naast de gasten uit Barcelona. In de 42ste minuut was het Gonzalo Higuaín die scoorde, uit een van de spaarzame kansen van de thuisploeg. La Pipita tikte de bal met zijn knie over de doellijn na een voorzet van de opgekomen Marcelo.

Na rust haalde coach Bernd Schuster Robinho en Julio Baptista naar de kant voor Royston Drenthe en Wesley Sneijder. Drenthe was zeer ijverig en scoorde direct een gele kaart. Beide Nederlanders vielen goed in en zagen in de zeventigste minuut Espanyols Daniel Jarque het shirt van Raúl grijpen, waarna de aanvoerder van Real zelf de penalty benutte: 2-1. Het was de tweehonderdste competitiegoal van Raúl.

Door de overwinnig vergrootte Real de voorsprong op Barcelona, dat zondag in actie komt, tot acht punten. Espanyol blijft vijfde.