Rangnick met mond vol tanden: 'Wordt lastig met Gordon Banks op doel'

Reacties

Ralf Rangnick was onder de indruk van het optreden van Mert Günok in de achtste finale van het EK tussen Oostenrijk en Turkije. De Turkse doelman maakte indruk met een heroïsche redding in de slotfase van de wedstrijd, waardoor Rangnick hem vergeleek met Gordon Banks.

Rangnick met mond vol tanden: 'Wordt lastig met Gordon Banks op doel'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
1 - 2
Turkije
Turkije

Günok werd dinsdag de held van de avond door met een briljante redding op de proppen te komen. Hij voorkwam daarmee dat Oostenrijk de comeback completeerde, tot ergernis van de Oostenrijkse bondscoach Rangnick. 'Als je twee doelpunten achter staat, wordt het lastig. Maar we hebben er alles aan gedaan. We maakten een goal en hadden nog genoeg tijd om gelijk te maken. Maar het wordt lastig als zij Gordon Banks in het doel hebben staan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Banks is voormalig doelman van Engeland en werd in het verleden door de FIFA zes keer uitgeroepen tot beste doelman van het jaar. In 1966 werd Banks wereldkampioen met Engeland, maar de inmiddels overleden doelman wordt vooral herinnerd door zijn iconische redding op het WK van 1970 in Mexico. Hij hield daar de Braziliaanse legende Pelé op wonderbaarlijke wijze van scoren en daar deed de redding van Günok aan denken.

Vergeleken worden met Banks, dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar niet alleen Rangnick was onder de indruk van het optreden van Günok. Sporza noemde zijn redding 'de save van het toernooi', The Telegraph zelfs 'van de eeuw'. Eurosport vroeg zich af of dit de beste redding ooit is op een EK en ook The Athletic was onder de indruk van deze 'heldendaad'. 'Er zit een niveau van instinctief bewustzijn in Günoks redding dat alleen maar opgebouwd kan zijn door urenlang consistent werk op de training.'

De vergelijking met Banks werd overigens niet alleen door Rangnick gemaakt. De internationale media stonden er vol mee. Ook voormalig verdediger van Engeland Matthew Upson moest daar meteen aan denken. 'Het is net Gordon Banks. Ongelofelijk. Wat een moment. Wat een briljante redding', zei hij op de Britse radio. 'Dit is eersteklas! Het is net een replica van Gordon Banks', aldus voormalig Engels international Lee Dixon op ITV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.