Raphinha opvallend openhartig: 'Voetbal is een beroep dat je kapotmaakt'

Reacties

Raphinha heeft veel last gehad van de druk die het zijn van voetballer met zich meebrengt. De Braziliaan heeft in een openhartig interview gesproken over de keerzijde van de voetballerij.

Raphinha opvallend openhartig: 'Voetbal is een beroep dat je kapotmaakt'
© Pro Shots

Na een transfer van ruim vijftig miljoen euro naar Barcelona, presteerde Raphinha in zijn eerste seizoenen niet als verwacht. Mede daardoor heeft hij serieus gedacht aan een vertrek uit Catalonië, waar hij het moeilijk had. 'Voetbal is een beroep dat je kapot maakt. Ik heb momenten gehad dat ik thuiskwam en niet wist of ik ‘s ochtends weer de motivatie zou hebben om te gaan trainen', blikte de openhartige aanvaller terug bij RAC1.

'Als je wil slagen in de voetballerij, mag je nooit opgeven. Ik heb veel redenen gehad om op te geven, het voetbal opzij te zetten en verder te gaan met mijn leven', aldus Raphinha, die desondanks actief bleef in de voetballerij en na twee matige seizoenen dit jaar een van de uitblinkers is van het elftal van Hansi Flick.

De Duitse coach benoemde Raphinha zelfs tot een van de aanvoerders van de Catalaanse grootmacht. 'Als je in de media continu leest dat je vertrekt. Dat de club niet meer op je rekent. Dat de pers slecht over mij schrijft, dan had ik nooit gedacht dat ik een van de aanvoerders van Barça zou worden. Ik vind het erg fijn. In de kleedkamer vertrouwen de mensen op mij. Dat ontroert me en zorgt ervoor dat ik me belangrijker voelt.'

Spelersprofiel

Raphinha


Geboortedatum:
14 december 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Porto Alegre
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Barcelona
LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
5
5
0
0
17-4
+13
15
2
Atlético Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
3
Real Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Raphinha
Meer over Raphinha
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.