Raum maakt ruimte voor Gosens in Duitse selectie voor duel met Oranje

Reacties

David Raum is er niet bij tegen het Nederlands elftal. De Duitse verdediger reisde wel af naar het trainingskamp van de nationale ploeg, maar op grond van een enkelblessure keerde hij onverrichter zake huiswaarts. Robin Gosens vervangt hem.

Raum maakt ruimte voor Gosens in Duitse selectie voor duel met Oranje
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Voor de Fiorentina-speler met reeds twintig caps is het duel met Oranje een bijzondere wedstrijd – de flankflitser uit Emmerich begon zijn voetballoopbaan in Nederland, het land van zijn vader. In de Nations League spelen ze tegen Oranje en Bosnië-Herzegovina. Raum had ook een bijzondere wedstrijd voor de boeg: tegen zijn RB Leipzig-voetbalvrienden Xavi Simons en Lutsharel Geertruida.

Dat toernooi is in september begonnen. Duitsland en Nederland voeren de groep aan, waar behalve Bosnië ook Hongarije nog in zit. Nederland en Duitsland versloegen respectievelijk Hongarije en Bosnië met ruime cijfers, voordat de onderlinge wedstrijd in Amsterdam gelijk eindigde: 2-2. De twee bovenste ploegen in de roep gaan door naar de kwartfinale, de onderste twee moeten vrezen voor degradatie naar de B-categorie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer D. Raum
Meer over D. Raum
Meer R. Gosens
Meer over R. Gosens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.