Gosens keert na één seizoen alweer terug in Italië

Reacties

Robin Gosens (30) keert na een jaar Union Berlin alweer terug in Italië. De linksachter stapt op huurbasis over naar Fiorentina. Die club heeft bovendien een koopoptie van naar verluidt 7,5 miljoen euro bedongen in de deal.

Gosens keert na één seizoen alweer terug in Italië
© Pro Shots

Gosens was een van de vele spelers die bij PSV werd genoemd als potentiële nieuwe linksback, maar was al vrij snel niet meer in beeld in Eindhoven. Een transfer kwam er alsnog voor de zestienvoudig international van Duitsland, want Fiorentina meldde zich in de slotfase van de window voor de back.

Gosens heeft pas één seizoen in de benen bij Union Berlin en was in zijn eerste jaar direct goed voor zes goals en vier assists in 31 officiële wedstrijden. Desondanks keert hij dus alweer snel terug in Italië, waar hij eerder speelde voor Atalanta en Internazionale. Gosens brak door in Nederland: hij diende voor FC Dordrecht, Heracles Almelo en Vitesse – al speelde hij bij die laatste club nooit in de hoofdmacht.

Fiorentina was sowieso behoorlijk bedrijvig op de transfermarkt en haalde onder anderen Marin Pongračić, David de Gea, Moise Kean en Albert Gudmundsson al binnen.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Udinese
4
3
1
0
7-4
+3
10
2
Napoli
4
3
0
1
9-4
+5
9
3
Internazionale
4
2
2
0
9-3
+6
8
4
Juventus
4
2
2
0
6-0
+6
8
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Meer R. Gosens
Meer over R. Gosens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.