RBC blijft op vreemde bodem puntloos

Roda JC maakte het zichzelf moeilijk. De sterke start was echter voldoende voor een nieuwe uitnederlaag van RBC Roosendaal. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 3-1.

RBC blijft op vreemde bodem puntloos

Roda JC was uit op een vroege knock-out van het geplaagde RBC Roosendaal. Met treffers van Cristiano en Arouna Koné had de Limburgse ploeg ook de juiste invulling van het plan gevonden. Het was wachten op de genadeklap, maar in plaats daarvan blies Damien Hertog de Roosendaalse hoop nieuw leven in.

De aansluitingstreffer hielp RBC terug in het zadel, maar sloeg nog meer dan dat Roda JC uit het lood. De Limburgse ploeg kon de vorm van de openingsfase niet vinden en speelde steeds angstiger.

In de rust slaagde trainer Wiljan Vloet er niet in 'zijn' Roda JC weer de flair van de eerste twintig minuten te bezorgen. In de tweede helft zakte het spelpeil steeds verder, hetgeen vooral een verwijt was aan het adres van het ondermaats spelende Roda JC. RBC Roosendaal kon niet profiteren van de Limburgse onzekerheid, waarmee de ploeg van Jan van Dijk het lot over zichzelf afriep. Met als gevolg dat ook de achtste wedstrijd op vreemde bodem verloren ging.

Acht minuten voor het einde deelde Roda JC alsnog de genadeklap uit. De 3-1 kwam op naam van Sergio.

Bekijk hier al onze video's