RBC duwt Graafschap vast op laatste plaats

De Graafschap moet voor het ergste vrezen. Ook RBC maakte vrijdagavond duidelijk dat de Doetinchemmers niets in de eredivisie te zoeken hebben: 3-0.

De club uit de Achterhoek heeft na elf wedstrijden nog altijd geen wedstrijd kunnen winnen. De vraag is of dat er dit seizoen nog wel inzit, want zelfs tegen ploegen die zich evezeer in de degradatiezone bevinden, kan de ploeg maar geen potten breken.

Twee weken geleden ging de ploeg op eigen veld onderuit tegen ADO Den Haag, vrijdag was de ploeg geen partij voor RBC Roosendaal. Moet gezegd dat de de mannen van Gert Kruys ook al snel achter de feiten aanhobbelde, door een vroege treffer (al in de derde minuut) van Jesper Hakansson, 1-0.

De Graafschap mocht ook maar zelden aanspraak maken op enig succes. Daarvoor kwam het, zelfs tegen mede-laagvlieger RBC Roosendaal, eenvoudig kwaliteit tekort.

De ploeg van de geplaagde trainer Jan van Dijk sprong bovendien uiterst effectief met z'n kansen om. Zo was het de mee naar voren gekomen Robert Molenaar die vlak voor rust een vrije trap van Sydney Lammens binnenknikte, en maakte Pius Ikedia na een uur voetballen aan alle twijfel een einde door een solo doeltreffend af te ronden: 3-0.