RBC en Excelsior gaan door in play-offs

Excelsior en RBC Roosendaal blijven in de race voor een plaats in de Eredivisie. FC Den Bosch sleepte een derde duel uit het vuur.

Excelsior-BV Veendam 3-0De afwachtende houding leverde Excelsior het resultaat op dat trainer Ton Lokhoff voor ogen had. BV Veendam had aanvankelijk het initiatief maar verkeek zich lelijk op de kracht van de thuisploeg. Op slag van rust opende Sieme Zijm na een misverstand in de Veendam-defensie de score voor Excelsior. Het was helemaal gedaan met de kansen voor Veendam nadat dat vroeg in de tweede helft Andwélé Slory zich liet gelden. De aanvaller voegde daar halverwege de tweede helft nog zijn tweede van de avond aan toe.

RBC Roosendaal-FC Volendam 1-0FC Volendam is er niet in geslaagd de thuisnederlaag weg te poetsen en is uitgeschakeld in de race om promotie naar de Eredivisie. In Roosendaal keek de ploeg van trainer Stanley Menzo al na een kwartier tegen een achterstand aan. De treffer van aanvoerder Paul de Lange bleek beslissend in de eenzijdige wedstrijd.

VVV-Venlo-FC Den Bosch 0-1FC Den Bosch en VVV-Venlo moeten op herhaling. De Limburgers konden het na de nipte zege in Brabant in eigen huis niet afmaken. De Finse doelman Niki Mäenpää in Bossche dienst bleek een te grote sta-in-de-weg. Frank Demouge was de grootste spelbreker, want zijn doelpunt betekent dat beide ploegen op Hemelvaart elkaar opnieuw treffen. De overwinning van FC Den Bosch was extra knap, omdat de ploeg van de geschorste coach Theo Bos bijna de hele tweede helft met een man minder speelde na de tweede gele kaart voor Lorenzo Rimkus.