RBC ontslaat Martijn van Galen

RBC Roosendaal heeft Martijn van Galen op staande voet ontslagen. De Brabantse club kwam tot deze maatregel naar aanleiding van het gedrag van de speler na afloop van het duel tegen PSV. In de ogen van de clubleiding liet Van Galen zijn ongenoegen over zijn wissel te nadrukkelijk blijken. Volgens RBC heeft hij daarmee de goede naam en het imago van de club en de technische staf op onacceptabele wijze beschadigd. Van Galen zegt dat dat nooit zijn bedoeling is geweest.

RBC ontslaat Martijn van Galen

Trainer Robert Maaskant liet kort na de wedstrijd al weten het gedrag niet te zullen tolereren. 'Zonde dat dat zo moet eindigen. Er was geen aanleiding toe om zo te doen. Van Galen had eerst in het veld al een akkefietje gehad met Hertog, daarna riep ik dat ie even door moest sluiten of zoiets. Daar reageerde hij boos op. Nou, dat accepteer ik van niemand. En de manier waarop hij vervolgens reageerde door zijn shirt weg te gooien, dat kan natuurlijk helemaal niet. De tijd van Van Galen bij RBC is dus voorbij. Onherroepelijk', aldus de trainer in BN/De Stem.

Van Galen vertrekt aan het einde van dit seizoen vertrekken RBC Roosendaal, waar hij in 1997 debuteerde in het betaalde voetbal. De 30-jarige aanvaller komt volgend jaar uit voor KV Mechelen.

Bekijk hier al onze video's