Real Madrid en Olympiakos stellen orde op zaken

Real Madrid heeft overtuigend de laatste stap gezet naar de achtste finale in de Champions League. De Spanjaarden wonnen van Lazio Roma dankzij een sterke start. Ook Olympiakos Piraeus liet niets aan het toeval over.

Real Madrid en Olympiakos stellen orde op zaken

Real Madrid-Lazio Roma 3-1
Real wist vooraf dat het genoeg zou hebben aan een punt om te overwinteren op het hoogste Europese podium. Maar het werd al snel duidelijk dat de ploeg van Bernd Schuster voor de winst ging in Bernabéu.

Raúl gaf het startsein voor een goede start door in de tiende minuut op de paal te koppen. Vijf minuten later volgde de 1-0. Julio Baptista, in de basis verkozen boven Guti, schoot vanuit de heup hard en laag raak van achttien meter. Raúl maakte er 2-0 van. Weer was hij de baas in de lucht. En deze keer verdween de bal wél in het net.

Nog voor rust gooiden Los Merengues de wedstrijd definitief op slot. Ruud van Nistelrooy, die ongelukkig speelde, frommelde de bal voor de voeten van Robinho. De Braziliaan schoot vervolgens de derde langs Marco Ballotta.

Na rust maakte Arjen Robben zijn entree. Hij was een van de weinige lichtpuntjes in de tweede helft. De linkspoot schoot twee keer gevaarlijk, maar mikte net over en zag Ballotta redden.

Lazio deed tien minuten voor tijd nog wat terug via Goran Pandev. Hij gleed de bal over doellijn en botste zelf hard tegen de paal. In blessuretijd leek het nog even benauwd te worden toen de Italianen een strafschop kregen na hands van Pepe. Iker Casillas redde op de inzet Tommaso Rocchi en stopte ook de rebound.

Olympiakos Piraeus-Werder Bremen 3-0
Olympiakos was in Griekenland vooral veel doeltreffender dan Werder, boekte een fraaie zege en bekert door in 2008 in de Champions League.

Ieroklis Stoltidis was de belangrijkste speler. Hij maakte de 1-0 (hard afstandsschot) en de 3-0 (van dichtbij). Bovendien gaf hij de assist waaruit Darko Kovacevic de tweede maakte. Werder mag nu verder in het UEFA Cup-toernooi. Lazio is helemaal klaar.

Bekijk hier al onze video's