Real Madrid krijgt één penalty te veel: 'Zo maken we het voetbal kapot'

Reacties

De manier waarop Real Madrid zaterdagavond aan zijn doelpunten kwam op bezoek bij Real Sociedad (0-2), doet in Spanje het nodige stof opwaaien. Het sterrenensemble van Carlo Ancelotti scoorde in Baskenland twee keer uit een strafschop, waarbij vooral de tweede discutabel was. 

Real Madrid krijgt één penalty te veel: 'Zo maken we het voetbal kapot'
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Het waren al penalty nummer drie en vier van het seizoen in La Liga, nadat twee van de drie goals in de vorige duels met Las Palmas (1-1) en Real Betis (2-0) ook al uit een strafschop vielen. Zaterdag was er over de eerste penalty, benut door Vinícius Júnior, weinig discussie. Middenvelder Sergio Gómez kreeg de bal tegen zijn uitgestoken arm aan, waardoor scheidsrechter Juan Martínez Munuera niet anders kon dan naar de stip te wijzen. Over de tweede penalty was wel veel te doen.

De bal was namelijk al weg op het moment dat Jon Aramburu op de voet van Vinícius ging staan. De Braziliaan reclameerde desondanks voor een strafschop bij de arbiter en kreeg na inmenging van de VAR zijn zin, tot ongeloof van trainer Imanol Alguacil. 'Voor mij was er maar één penalty. Het is zonde. Als we hiervoor al penalty's gaan geven, maken we het voetbal kapot. Ik vind het maar niks. Er moeten dingen veranderen, willen we van het voetbal blijven genieten.'

Doordat Mbappé de tweede penalty benutte, was de wedstrijd van alle spanning ontdaan. Tot frustratie van Alguacil, die vond dat zijn ploeg goed tegenstand bood. 'Ik denk dat we veel dingen goed deden, maar grote ploegen zijn altijd in staat om de 0-2 te maken zonder briljant te spelen. Vorig jaar vond ik ook al dat we een goede wedstrijd speelden, maar verloren we met 0-1', aldus de coach van Sociedad, dat met vier punten uit vijf duels een moeizame start kent.

Real heeft koploper Barcelona weer in zicht na de derde zege in vijf duels en Mbappé staat inmiddels op drie goals in La Liga. De Franse superster vindt naar eigen zeggen steeds beter zijn draai. 'Ik voel me elke wedstrijd beter. Ik snap wat het team, de trainer en mijn ploeggenoten nodig hebben en weet zeker dat ik het team kan helpen om ook de Champions League te beginnen met een overwinning', keek hij alvast vooruit naar het thuisduel met VfB Stuttgart.

Vinçius
Vinícius vestigde weer eens de aandacht op zich door het thuispubliek tot stilte te manen na zijn openingstreffer. Real-legende Predrag Mijatovic vindt het jammer dat de Braziliaan de aandacht blijft afleiden van zijn spel met zijn gedrag. 'Hij zit hier alleen maar zichzelf mee in de weg, wetende wat er allemaal speelt rond hem. Waarom moet je dit doen? We houden allemaal van hem bij Madrid, maar met dit gedrag stelt hij iedereen teleur. Hij moet eens kalmeren.'

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
5
5
0
0
17-4
+13
15
2
Atlético Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
3
Real Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
5
Celta de Vigo
5
3
0
2
13-10
+3
9
6
Real Betis Sevilla
5
2
2
1
5-4
+1
8
* Actueel tot en met 18 sep. 2024

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.