Real Madrid maakt van schorsing Bellingham principekwestie bij het CAS

Reacties

Real Madrid legt zich niet neer bij de schorsing van Jude Bellingham. De Koninklijke ging in beroep tegen de sanctie van twee wedstrijden schorsing, maar dat was zonder succes. Daarom stappen de Madrilenen nu zelfs naar het CAS.

Real Madrid maakt van schorsing Bellingham principekwestie bij het CAS
© Pro Shots
Valencia
Valencia
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Daarmee hopen ze overigens niet dat Bellingham geen wedstrijd hoeft te missen, want het is nu al duidelijk dat het internationale sporttribunaal CAS geen uitspraak zal doen voor de twee duels schorsing van de middenvelder in La Liga ingaan. Bellingham is er dus tegen Celta de Vigo en Osasuna sowieso niet bij, schrijft The Athletic.

Het lijkt derhalve vooral een principekwestie te worden voor Real Madrid, dat het eerdere beroep afgewezen zag worden. Volgens de koploper van Spanje waren de woorden van Bellingham niet beledigend, maar de Spaanse voetbalbond (RFEF) vond onvoldoende bewijs om de oorspronkelijke beslissing van de scheidsrechter terug te draaien.

Bellingham kreeg een rode kaart, nadat hij in woede ontstak tegen scheidsrechter Gil Manzano. De leidsman floot midden in een aanval van Real Madrid af, waaruit Bellingham met een kopbal uiteindelijk de winnende goal dacht te maken. Bellingham werd in het tumult van de slotfase met rood weggestuurd door Manzano, omdat hij naar de arbiter zou hebben geroepen dat het een 'fucking goal' was.

'Ik heb niet beledigends gezegd', reageerde Bellingham midweeks na de wedstrijd tegen RB Leipzig in de Champions League op het incident. 'Ik heb niets anders gezegd dan mijn ploeggenoten. Maar ik denk dat ze een voorbeeld willen stellen bij mij, omdat ik nieuw ben in LaLiga. Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor mijn daden. Ik ben er niet trots op, maar twee wedstrijden schorsing is belachelijk. Maar als het zo is, neem ik mijn verantwoordelijkheid en steun ik mijn ploeggenoten vanaf de tribune.'

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
29
8
1
87-26
+61
95
2
Barcelona
38
26
7
5
79-44
+35
85
3
Girona
38
25
6
7
85-46
+39
81
4
Atlético Madrid
38
24
4
10
70-43
+27
76
* Actueel tot en met 28 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.