Real Madrid vergroot voorsprong

Real Madrid heeft zich met een comfortabele overwinning op Real Zaragoza hersteld van het gelijkspel afgelopen weekend. De Madrilenen kwamen pas in de tweede helft echt op gang.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Het tempo was laag en Zaragoza bleef in Bernabeu redelijk eenvoudig overeind. De enige die aanspraak kon maken op een doelpunt was Steve McManaman. Maar het schot en de kopbal van de Engelse middenvelder van Real misten precisie.

Na rust zette Zaragoza Madrid op het goede spoor. Een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Michel Salgado werd van richting veranderd waardoor doelman Juanmi kansloos was. Dit bleek net het zetje te zijn dat Madrid nodig had. Toen Raúl er even later 2-0 van maakte, was het verzet van Zaragoza gebroken.

Real, gerust op een goede afloop, besloot in de slotfase het publiek te vermaken. Hoofdrolspeler daarbij was Roberto Carlos. De Braziliaan kreeg het publiek op de banken toen hij een kwartier voor tijd de 3-0 maakte. Zoals niemand anders dat kan haalde hij van afstand vernietgend uit. De bal bereikte daarbij een snelheid van 120 km/u. Juanmi heeft de bal waarschijnlijk alleen voorbij horen suizen.

Madrid heeft nu evenveel wedstrijden gespeeld als de concurrentie en vergrootte door de overwinning de voorsprong op de achtervolgers. En dat komt de ploeg goed uit. Zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen Valencia, de ploeg die na gevoelige nederlagen tegen Deportivo la Coruña en Barcelona gebrand zal zijn op een goed resultaat.