Real Madrid verslaat winnaar UEFA Cup

FC Porto was niet opgewassen tegen een gehavend Real Madrid (1-3). Een hattrick van Marseille-spits Drogba bezegelde het lot van Partizan (3-0).

Real Madrid kon tegen FC Porto niet beschikken over David Beckham. Raúl reisde wel af naar Portugal, maar de heupblessure was onvoldoende hersteld om ook aan de aftrap te komen. Trainer Carlos Queiroz deed echter pas zeven minuten voor het einde een beroep op Champions League-topscorer aller tijden. Op dat moment was de tweede zege al binnen.

UEFA Cup-winnaar FC Porto opende sterk en dacht met de snelle 1-0 van Costinha al aan een verrassing. Maar nog in de eerste helft herstelde Real Madrid de verhoudingen. Na de gelijkmaker van Iván Helguera zette Raúls vervanger Santiago Solari negen minuten voor rust de Madrileense voorsprong op het scorebord. In de tweede helft, met Luis Figo als uitblinker aan Madrid-kant, forceerde Zinedine Zidane de beslissing.

Partizan Belgrado, dat kort voor rust Delibasic verloor met een rode kaart, hield ruim een uur gelijke tred met Olympique Marseille. Een half uur voor het einde brak de Franse formatie de ban. Didier Drogba (foto) groeide na zijn openingstreffer uit tot Marseille-held. Het aanvalsmaatje van Ahmed Hossam tekende namelijk ook voor de tweede en derde Franse treffer.