Real mist nog steeds de schwung van Barcelona

Koploper Real Madrid won mede dankzij een treffer van Ruud van Nistelrooy. Barcelona rekende overtuigend af met Atlético en is nu tweede.

Real Madrid-Recreativo 2-0
Met drie Nederlanders in de basis behield Real de koppositie. Coach Bernd Schuster had enkele wijzigingen aangekondigd, maar liet dezelfde elf spelers als afgelopen woensdag tegen Lazio aan de aftrap verschijnen. Opnieuw wisten zij niet te overtuigen, maar zij sprongen wel efficiënt om met de kansen. Ruud van Nistelrooy speelde weer eens een hoofdrol. In de 73ste minuut scoorde hij op aangeven van Raúl met een laag schot. In blessuretijd stelde invaller Gonzalo Higuaín de zege veilig door doelman Stefano Sorrentino te omspelen.

Barcelona-Atlético Madrid 3-0
Bij vlagen wervelde Barcelona, dat uitgezonderd de openingsfases van de eerste en tweede helft weinig te duchten had van Atlético. Niet dat de Madrilenen werden weggespeeld, maar Barça voetbalde heel ontspannen tegen de bezoekers. In de zestiende minuut kreeg Barcelona de 1-0 cadeau. Doelman Christian Abbiati liet een voorzet van Lionel Messi glippen en Deco tikte de bal binnen. Drie minuten later vergrootte Messi het verschil. Hij zette een één-twee op met Ronaldinho en rondde af met een diagonaal schot. Een derde treffer liet lang op zich wachten, ook al creëerde de ploeg van coach Frank Rijkaard nog flink wat kansen. In de negentigste minuut was het Xavi die van dichtbij scoorde na een voorzet van Giovani Dos Santos.

Osasuna-Villarreal 3-2
Villarreal raakte de tweede plaats kwijt aan Barcelona. Via Giuseppe Rossi kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong in de twintigste minuut, maar een minuut later zorgde Javi Venta met zijn linker voor de 1-1. Ook de 2-1 en 2-2 volgden elkaar rap op. Binnen twee minuten poetste Godín namens Villarreal de 2-1 van Osasuna weg. In de tachtigste minuut besliste Javi García het duel.

Sevilla-Deportivo La Coruña 0-1
Met Khalid Boulahrouz en Arouna Koné in de basis ging Sevilla weer eens onderuit. Een kwartier voor tijd nam Deportivo geheel tegen het spelbeeld in een voorsprong. Riki scoorde met zijn linker op assist van José Guardado.