Real Valladolid figureert op een Madrileense party van Bale

Bij absentie van Cristiano Ronaldo heeft Gareth Bale de hoofdrol bij Real Madrid op zich genomen. Real Valladolid ondervond in Santiago Bernabéu de kracht van de aanvaller uit Wales (4-0).

De doelpuntenmachine Ronaldo, die door een hamstringblessure nog verstek moet laten gaan bij Real Madrid, bleek niet te worden gemist. Na ruim een half uur werd in een tijdsbestek van drie minuten het verschil al gemaakt.

Bale opende het bal in Santiago Bernabéu met een kopbal om niet veel later het voorbereidende werk te doen voor de 2-0 van Karim Benzema. Voor zover Valladolid nog hoop koesterde, dan was die in de 63ste minuut verdwenen. Opnieuw bewees Bale zijn waarde voor De Koninklijke.

In de laatste minuut werd zijn feest compleet met zijn eerste hattrick in Spaanse dienst. Daarmee was Bale de gevierde man op een avond waarop het laaggeklasseerde  Real Valladolid niet anders dan als figurant kon fungeren.

Met de overwinning bleef Real in het spoor van stadgenoot Atlético Madrid, dat eerder op zaterdag met een zege op Elche op gelijke hoogte kwam met koploper Barcelona. De Catalanen kunnen weer alleen aan kop komen als ze zondag winnen bij Athletic de Bilbao.